Gå til sidens hovedinnhold

Vis meg din postkasse, og jeg skal si deg hvem du er...

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvem har Notoddens flotteste postkassestativ? Vi har tatt en rask runde i byen for å se hva som finnes av arten postkassestativ, og vi kan umiddelbart slå fast: Her finnes det alle arter og størrelser, noen er svært forseggjort mens andre henger i en ståltråd på et trådgjerde...

For abonnenter

Vår postkassefavoritt fant vi i Brønnveien i Eikeskar, etter tips fra et postbud. Denne er idyllisk og sentralt plassert mellom eiendommene. Samtlige postkasser på stativet er identiske – også når det gjelder farge. Gråfargen går også igjen i selve stativet. Minimalistisk og stilig. Det eneste dette stativet mangler er kanskje en personlig touch.


Det stilige

Når et postbud mener at dette stativet i Brønnveien er blant de fineste, så har nok også det sammenheng med høyden og tilgjengeligheten til postkassestativet. Her er det også gitt plass til vinterens brøytekanter, så dermed trenger ikke oppsynsmann Ole Sverre Kantebakke å bekymrer seg for dette stativet.


Det pensjonerte

I Asbjørn Knudsens gate fant vi et lite postkassestativ, som tydeligvis var blitt pensjonert – ikke lenger på post, for å si det på den måten. Det minnet mest om en sakral talerstol som man leser skriftsteder fra i kirken. Det lille stativet har heldigvis ikke blitt fjernet, men har nå fått en plante – en aloe vera – som en erstatning for postkassa.


Det tosidige

I Lienveien, like ved Notodden energi er det et stort postkassestativ, og ved første øyekast kan det se ut som taket over stativet er skrådd feil vei. Men det var før vi oppdaget at stativet er tosidig med søppeldunker på andre siden.


Det verdensarvske

Fra Lienveien drar vi ned gjennom Hyttebyen og til Kanalveien. I Hyttebyen finner vi postkassestativer, som sannsynligvis er laget i tråd med Verdensarven. Slik postkassestativene var fra tidenes morgen, eller i hvert fall den tiden man begynte med postombæring.

Det hviteste

Vel nede i Kanalveien, finner vi det mest diskrete stativet så langt. Midt i Kanalveien har oppsittere malt postkassene hvite og skrudd montert postkassene på et stakittgjerde i samme farge. Enkelt, og egentlig dønn stilig.


Det flotte

I Abels gate er det flere flotte postkassestativ, noe som sikkert har sammenheng at gata nylig har fått en kommunal oppgradering.

Vi falt for dette, hvor stativet har fått samme farge som villaen i bakgrunnen. Vi regner med at det kanskje er overskuddsbeis fra nevnte villa. Flott!

Send oss bilder av postkassestativ

I rettferdighetenes navn: Dette er selvsagt bare et fåtall av alle postkassestativene i Notodden. Derfor ønsker vi at du sender inn bilde av et flott postkassestativ, så skal vi senere premiere det flotteste stativet.

Bilder kan sendes som sms til tlf. 400 60 096 eller til haakon.rusten@telen.no i løpet av kommende uke.

Kommentarer til denne saken