Du har kanskje fått med deg at Telen.no, gjennom vår eier Amedia, har gjort noe helt nytt for våre lesere: En flunkende ny, norsklaget tv-krim fra fantastisk natur i Nord-Norge - servert gjennom lokalavisa.

Serien Outlier ble lansert tirsdag 1.desember denne uka, og alle åtte episodene ligger tilgjengelig på https://www.telen.no/vis/outlier/.

(Du vil også finne episodene ved å klikke deg inn på Outlier på menylinjen helt øverst på Telen.no.)


Første episode starter med at tenåringen Elle Jannok finner en mobiltelefon som ligger i veikanten og ringer. En stemme spør etter Sofie - så brytes forbindelsen. Noen dager senere, i en bygd noen timer unna, finner politiet det avkledte liket av nitten år gamle Sofie på en campingplass. Hun er bortført fra Kautokeino.

Maja Angell skriver doktorgradsavhandling i London om kriminalpsykologi. Da hun hører om drapet i hjemtraktene skjønner hun med én gang at politiet har tatt feil mann.

Etter som krimhistorien bygger seg opp, blir Maja del av politiets etterforskning, og begynner å grave i gamle saker. Kan det være en seriemorder på ferde i nord i flere tiår - med forbindelser til uoppklarte drapssaker?

Innspillingen er lagt til fantastiske omgivelser i Troms og Finnmark.

Det er den erfarne tv-serieringreven Arne Berggren som, sammen med Kristin Berg, har skrevet manuset, og de har latt seg inspirere av uoppklarte norske krimsaker.

Den første episoden er åpen og gratis for alle nysgjerrige og krimglade. Men for å få tilgang til de sju neste episodene må du være abonnent hos Telen.no, eller en av de andre 80 lokalavisene i Amedia.

Har du enda ikke fått med deg serienyheten? Her er traileren: