Vil kjempe sammen for de ansatte

SAMARBEIDSAVTALE: Rødt Notodden og Fagforbundet Notodden er enige om hva som må til for bedre arbeidsforhold for ansatte i kommunen. Arvid Lia, Cecilie Lerstang, Morten Halvorsen og Lisbeth Øverbye Gravningen signerte samarbeidsavtalen denne uken.

SAMARBEIDSAVTALE: Rødt Notodden og Fagforbundet Notodden er enige om hva som må til for bedre arbeidsforhold for ansatte i kommunen. Arvid Lia, Cecilie Lerstang, Morten Halvorsen og Lisbeth Øverbye Gravningen signerte samarbeidsavtalen denne uken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rødt Notodden og Fagforbundet vil sammen kjempe for bedre arbeidsforhold for kommunalt ansatte.

DEL

Tirsdag underskrev partiet og fagforeningen samarbeidsavtalen, som begge parter håper skal bære frukter i form av flere heltidsstillinger, større grunnbemanning, flere lærlinger og sikrere jobber i kommunen.

Ønsker dialog

– Det var ikke vanskelig å forplikte oss til samarbeid med Fagforbundet, for deres kampsaker samsvarer langt på vei grunnverdiene til Rødt. Vi er overbevist om at bedre arbeidsforhold og større grunnbemanning med større stillinger vil motvirke sykefraværet kommunen har slitt med i mange år. Vi har tro på at en god dialog med de ansatte og en vilje til å prøve ut endringer vil gi en god effekt, sier ordførerkandidat Cecilie Lerstang. Hun mener de ansatte best ser hvor skoen trykker og kan foreslå gode løsninger. Da må politikerne og administrasjonen være villige til å lytte og prioritere.

Avtalen består av 13 punkter samt to møter i året, hvorav ett i forkant av budsjettbehandlingen.

– Vi i Rødt forplikter oss til å følge denne avtalen i alle politiske saker fremover som omhandler arbeidsforhold for ansatte i kommunen, forklarer Morten Halvorsen, som står på 2. plass på valglista.

Prioriterer lærlinger

Rødt forplikter seg i avtalen til å jobbe for at kommunen skal ha minst tre lærlinger pr. 1000 innbyggere – altså rundt 38 lærlinger. Kommunen har per i dag 24 lærlinger inne i et toårig løp.

– Det er også viktig at vi beholder lærlingene i faste stillinger etter endt lærlingtid. Ellers mister verdifulle personer og fagkunnskap, sier Fagforbundets Arvid Lia.

Avtalen omhandler også at det skal jobbes mot privatisering, bruk av vikarbyråer og sosial dumping. Tvert imot ønsker både Rødt og Fagforbundet at i den grad det skal brukes vikarer, så skal de være ansatt i en egen vikarbank i kommunen.

– Vi vet hvor hardt Fagforbundet står på for medlemmene sine – og det vil Rødt være gjerne være med på å støtte oppunder, understreker Halvorsen og Lerstang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken