Gå til sidens hovedinnhold

– Vi måtte bare sjekke «tomta» vår ved båthavna

En munter gjeng fra Bømlo kjørte i sju lange timer for å sjekke hvordan det sto til med de få kvadratmeterne de vanligvis pleier å campe på under bluesfestival. Ingen av dem hadde billetter, men de håpet da iallfall å få kjøpt årets T-skjorte.

– Vi har hatt denne plassen i cirka 20 år, forklarer Atle Nordtun, og speider utover området som er overtatt av blomstrende ryllik. Her har de vanligvis plassert 72 kvadratmeter telt, scene, diverse kjøkkeninstallasjoner og en smoothiemaskin.

– Vi er vel ikke helt fornøyde med hvordan plassen er holdt i hevd, sier en, og tar et prøvende skritt ut i enga.

Tok en pause på fjellet

Lørdag ettermiddag var karene fra Bømlo på plass, og sannelig hadde ikke også de faste festivalnaboene dukket opp. Det vil si damer fra blant annet Spikkestad, Rælingen og Treungen, for ikke å glemme en kar fra Asker. – Jeg kjørte helt opp på fjellet for å møte og være sammen med denne gjengen, sier han, og vi får vite at Bømlo-gjengen i år tok en pause på turen fra vest til øst.

Vanligvis er de 17–18 stykker, men i år kunne blant annet ikke reiselederen Jalle blir med, for han måtte jobbe. Siden ingen hadde billett, regnet de med å ta en tur opp i byen og ellers holde campen varm.

– Mange har spilt her

Det mimrer over en lav sko, og forteller om store spisegilder med alt fra pinnekjøtt til kveite, for ikke å glemme litervis med fiskesuppe.

– Det er som reglen alltid med en førstereisgutt, og han må alltid steike speilegg og bacon til alle oss andre om morgenene. Og på scenen har det vært så mange flinke musikere. Når de har vært ferdige med å spille i byen, så har flere av dem kommet hit og spilt etterpå. Og vi har karaoke her, og en gang hadde festivalen glemt å bestille overnatting til noen mexicanere. Vi ordnet med telt, og innlosjert dem her.

De snakker nesten over seg om tidligere festivaler, og en legger tørt til at noen av dem også går på konserter.

– Covid-19-midler

Årsmøtet legger de også til bluesfestivalen, og som seg hør og bør behandles alt fra regnskap til årsmelding og andre viktige ting.

– Årsmøtet blir veldig spesielt i år. Vi vurderer å søke om Covid-19-midler på grunn av tapt glede. At det ikke er bluesfestival, betyr masse tap av glede, understreker karene, og festivalnaboene nikker og kan ikke være mer enige.

Med et litt alvorlige uttrykk lurer de på om det er mulig å komme inn på Bok & Blueshuset, og få kjøpt seg årets T-skjorte.

– Vi ønsker på den måten å støtte Notodden Blues Festival, forklarer Nordtun, og søndag satte karene seg i taxien og kjøre sju timer hjem til Bømlo. Velkommen igjen!

Kommentarer til denne saken