– Rauen er en skikkelig fjellhest, men vi er veldig bekymret fordi han hadde på seg sal da han stakk av. Da kan han fort henge seg fast i noe. Han hadde på seg ei litt for stor grime, forklarer Ingebjørg Håvardsrud. Det var mannen hennes, Åsmund Kleven, som hadde med hesten til Skinnarbu og på tur inn til Grasfjell. Håvardsrud betegner Rauen som en lettdøl.

Har brukt helikopter

Det er snart tre døgn siden hesten tok seg en tur på egen hånd, og på Håvardsrud seter i Tinn har han resten av flokken sin, som blant annet består av fire andre hester.

– Rauen er snill som dagen er lang, om noen har sett eller hørt noe så kontakt oss, oppfordrer Kleven og Håvardsrud på flere Facebook-grupper. Håvardsrud legger til at hester er jo flokkdyr, så siden han ikke er med flokken kan han muligens være litt urolig.

– Hva skal man gjøre hvis man treffer på Rauen?

– Prøv å holde ham fast. Rauen jobber på setra hele sommeren, og er vant til masse barn og voksne og andre dyr. Hvis du ikke klarer å holde ham, så ta kontakt med oss så raskt som mulig, å fortelle hvor du så han, svarer Håvardsrud.

De har vært mye ute og leita, også med helikopter.

En klok hest

Hun understreker at Rauen er en skikkelig fjellhest, og ikke har problem med å klare seg på denne tiden hvor det er mye vann og godt med mat å finne i fjellet.

– Det er vanskelig å leite, for det er mye trær og busker i en del av disse områdene, sier Håvardsrud.

– Har denne hesten stukket av før?

– Nei, det har aldri skjedd før, svarer en bekymret eier, og legger til:

– Rauen er en klok hest. Han er blant annet redd myrer og passer seg for dem, avslutter Håvardsrud.