For Karoline fra Notodden og Marianne mange husker fra Pelle Parafins Bøljeband, Tramteatret og også reklamefilmen hvor hun spilte Shell-dama, kommer til Notoddens desidert største barnefest. De kommer nemlig til både tegnekonkurransen i mai og til Barnas Blues Festival i august. Her blir det full rulle.

Kult med hjembyen, vett du!

– Så hyggelig å bli invitert til min egen hjemby, jeg elsker jo Notodden, sier Karoline Gregersen som har giftet til seg Herlofsen i tillegg. Hun gikk sine teatersko i Notodden Barne- og ungdomsteater og roser Torhild Moen for det hun lærte henne. Nå er hun proff entertainer sammen med Marianne Krogness i artistgruppa Molly & Partner.  De har hengt sammen i 13 år.

 

– Vi har det kjempegøy og så prøver vi å lage noe som for både barn og voksne til å tenke litt ekstra på det vi formidler, sier Karoline, som også skal benytte anledningen til å stikke innom mamma i Lisleherad under besøkene.

Bluescampen er tema

Det er Notodden Blues Festival, Telen, Hjartdalbanken og Telemarksgalleriet som går sammen om å skape de to barnefestene i mai og august.

– Alle barn i barnehagene inviteres til showet med Molly & Partner i Telemarksgalleriet, mens alle barn 1. og 2. klasse i grunnskolen inviteres til å være med på en tegnekonkurranse i tillegg til showet 14. mai i galleriet, sier Helene Brekke, sjefen for huset og det som rører seg inni det.

– Og årets tema er ...: Bluescampen! sier Telens Harald Skårnes, NBFs Jostein Forberg og Hjartdalbankens Kristin Innvær Wåle. – Konkurransen er åpen for alle barn fra fem til 10 år og tegningene kan leveres i Hjartdalbanken, på Telen eller direkte til galleriet for alle de som ikke er til stede og invitert i Telemarksgalleriet 14. mai.

En viktig markering

– Barnehagebluesen har vi hatt siden 1994, Barnas Blues Festival nok i rundt 10 år og en tredagers bluesfestival de siste fire-fem årene. Det er til barnehagebluesen utenfor Bok & Blueshuset at Molly & Partner kommer 1. august, så får vi se hva programmet blir de neste dagene. Det er ikke spikra, sier festivalsjef Jostein Forsberg, som lover en ny, kul fest ved Heddalsvannet.

 

– Og med Molly & Partner treffer vi også mamma og pappa og helt sikkert bestefar og bestemor. Marianne har jo vært en stjerne i Tramteatret som ble stifta i 1976 og i TV-serien Pelle Parafins Bøljeband på NRK fra 1980 til 1985. Det er hyggelig å kunne bidra til et meningsfylt show som det Karoline og Marianne leverer, sier Harald Skårnes.

– Huk av begge datoer, sire Wåle. – 14. mai g 1. august. Jeg gleder meg som en liten unge, det er kult at vi har fått tak i disse to både til oppvarmingen med tegnekonkurransen og til festen Barnas Blues Festival 1. august, sier Wåle og legger til: – Vinneren av tegnekonkurransen får sin tegning på 450 T-skjorter, sier bankkvinnen om altså banker på alle små dører hvor det bor småtroll fra fem til 10 år. - Bli meg, tegn så krampa tar dere! inviterer Helene Brekke.