Gå til sidens hovedinnhold

Veteranbildag for verdenarvbyene

Artikkelen er over 1 år gammel

Til tross for at det ikke blir noen tradisjonell Bilens Dag på Rjukan i år, blir det bilfokus på Rjukan lørdag takket være stor interesse fra Rjukan og Tinn Motorhistoriske Klubb.

NOTODDEN OG RJUKAN MØTES

Lørdag blir Storgata mellom Bøensgate og Storstulgaten stengt for parkering og trafikk før kl. 16.oo, på grunn av veteranbilteffet som også inntar torget i år. I tillegg til Rjukan og Tinn Motorhistoriske Klubb har klubben i nabobyen i verdensarven Notodden meldt at de kommer.

- Det blir mye fint å se på, og så håpe vi flest mulig med slike biler i Tinn møter opp. Det må gjerne være en litt smårusten bruksveteran. Vi er ikke ute etter bare utstillingsbiler. Her blir det noe for enhver, sier John Ausland, leder i Rjukan og Tinn Motorhistoriske klubb.

Tre klubber
Han forteller at Den Norske Jensenklubben også har lagt sitt treff til Rjukan, og vil bli en del av utstillingen.
Klubben opplyser på sin facebookside at allerede fra fredag ankommer flere av de sjeldne sportsbilene Rjukan. Klubben har aldri hatt en større mønstring noensinne sin 18-årige historie enn den de skal ha på Rjukan.

Korona-regler
Bilklubben har vært mer aktiv enn noensinne i sommer ikke minst på torget, og nå går årets høydepunkt på lørdagen. Både Storgata og Rjukan torg er satt av til de spesielle kjøretøyene.
Alle som møter på Bilens Dag lørdag må innordne seg korona-regler og systemer for korona-sporing.
Selv om det ikke blir Trubadurfestival og nybiler på Bilens Dag i år, blir det mye bil, og i tillegg konsert både i Storgata der Odd Martin Landstad skal spille for Eyde Konditori og på Onkl Sam blir det konsert på kvelden.

Kommentarer til denne saken