Lastebil skled inn i gårdsbygning

SKLED: Lastebilen skled da den var på vei ned mot driftsbygningen og havnet på tvers.

SKLED: Lastebilen skled da den var på vei ned mot driftsbygningen og havnet på tvers. Foto:

Av

Det gikk helt galt da en lastebil skulle laste av kraftfor på en gård i Heddal tirsdag. Politiets advarsel: La helst bilen stå, det er fryktelig glatt mange steder.

DEL

- Et vogntog har kjørt ut i Nordre Vestsidavei i Notodden, meldte politiet ved 15.15-tiden tirsdag. Det viste seg å ikke være ved veibanen, men derimot inne på et gårdstun.

- Lastebilen skulle levere kraftfôr, men på vei ned til driftsbygningen begynte kjøretøyet å skli og vred seg sidelengs. Bilen var borti én av bygningene så pass kraftig at bildøren ble hengende igjen på bygget, forteller journalisten på stedet.

Føreren skal ha fått hoppet ut av bilen da bilen skled og gikk på egne bein etter ulykken, men ble likevel tatt med i ambulansen til legesjekk på grunn av smerter.

I følge Telens journalist på stedet er det fryktelig glatt på veiene og dårlig brøytet i hvert fall på Nordre Vestsidaveg.

BERGES: 25 tonn tung bil full av kraftfôr ble dratt opp igjen fra tunet med bergingsbil

BERGES: 25 tonn tung bil full av kraftfôr ble dratt opp igjen fra tunet med bergingsbil Foto:

Også andre steder i Telemark og Vestfold er det biler som får trøbbel på veiene i snøværet tirsdag ettermiddag. 

"Det er grunn til å minne alle trafikanter om at det kan være utfordrende føreforhold enkelte steder, særlig der nedbøren faller ned som snø og slaps. Da er det meget fornuftig å senke farten" sier politiet i Sør-Øst.

I Heddal var patruljen fra Notodden-politiet enda mer bastante: - La bilen stå hvis mulig. Det er svært utfordrende føre på en del veier.

TRAFF BYGGET: Bilen vred seg rundt og traff én av bygningene, hvor bildøren ble hengende igjen.

TRAFF BYGGET: Bilen vred seg rundt og traff én av bygningene, hvor bildøren ble hengende igjen. Foto:

Artikkeltags