Stengt på grunn av uvær - forblir stengt

Skilt om stengt vei mellom Tuddal og Rjukan.

Skilt om stengt vei mellom Tuddal og Rjukan. Foto:

Av

Veien over Gaustaråen ble stengt tirsdag ettermiddag på grunn av uvær - og den åpner neppe med det første.

DEL

Fylkesvei 651 mellom Tuddal og Svineroi vinterstenges nemlig onsdag 15. november klokken 10, melder Statens vegvesen. Veien over råen vil da ikke bli åpnet igjen før veien igjen brøytes til våren.

Strekningen er 47,2 kilometer lang, og går mellom Åmot i Hjartdal og Dal i Tinn.

Risikabelt

Det har flere ganger blitt tatt til orde for å holde veien åpen vinterstid, men dette mener man blir for risikabelt

– Vi har gjort noen forsøk på å holde veien åpen om vinteren, men det har alltid vært feilslått. Det har stoppet av seg sjøl av vær og vind. Vi tar ikke risikoen med å sende folk opp i et så høytliggende og værutsatt område. Vi må tenke på sikkerheten til bilistene også. Kjører de seg fast, så kan det bli vanskelig å få dem ut, sa veisjef i Telemark Kjell Solheim til Rjukan Arbeiderblad for omlag ett år siden.

– Urealistisk

På vintere med lite snø og fint vær går det greit å brøyte veien, andre år kan det være komplett umulig. Er målet å ha veien åpen til enhver tid, så er det nok urealistisk, sa han

Det er ikke bare værforhold som gir trøbbel mellom Langefonn-Tuddal. Det er bratte partier på veien, stigningen opp fra Tuddal gjør det veldig komplisert. Tenker man helårssvei, må det gjøres en hel del med veien.

Artikkeltags