16 fikk ikke kjøre videre

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesen samlet onsdag og torsdag denne uken kontrollører fra fem fylker til storkontroll. Det ga resultater.

DEL

Storstilt kontroll ga resultater: 

Av de 84 kontrollerte tunge kjøretøyene var det blant annet 16 som ikke fikk kjøre videre. Fem sjåfører og et transportfirma ble anmeldt, bekrefter Statens Vegvesen.

I Telemark ble det holdt kontroller i Seljord, Morgedal og Edland - og dermed er dette kjøretøyer som etter alt å dømme har passert Notodden på sin vei.

Luker ut trafikkfarlige kjøretøy

-Det er viktig at vi får luket ut de kjøretøyene som er trafikkfarlig på vegene våre. Det var blant flere sjåfører som ble stoppet med brudd på kjøre- og hviletid, som betyr at de har kjørt for lenge av gangen uten hvile. Trøtte sjåfører, spesielt bak rattet på opptil 50 tonns kjøretøy, kan få fatale konsekvenser. Vi fant i tillegg flere med dårlig sikring av last, overlast og kjøring uten førerrett, forteller kontrolleder Thore Paulsen på Notodden trafikkstasjon.

Kontrollaktiviteten på denne tiden er et tiltak for å forebygge alvorlige ulykker i en tid der det erfaringsmessig skjer mye ulykker i det vi går fra vinter til vår.

-Statens vegvesen er ansvarlig kontrollmyndighet for kjøretøy i Norge. I tillegg har vi et særskilt ansvar for trafikksikkerhet som igjen er hovedfokus i alt arbeid vi utfører. Tyngre kjøretøy som forflytter seg på vårt vegnett utgjør et stort farepotensiale da de innehar enorme mengder bevegelsesenergi som kan få katastrofale følger ved for eksempel møteulykker, supplerer sjefsingeniør Håvard Sandkjær Fjærbu.

Viser slagkraft

Kontrollene ble altså holdt i Morgedal, Edland og Seljord i Telemark fylke og hadde samlet kontrollører fra Agder-fylkene, Telemark, Vestfold og Buskerud.

-Vi ønsker å stryke fagkompetansen og bidra til økt likebehandling. Derfor har vi en slik stor felleskontroll. Vi viser også slagkraft utenom de faste kontrollstasjonene. Dette mener vi er et viktig bidrag for trafikksikkerheten da vi ønsker at folk skal komme seg sikkert frem i trafikken uavhengig av hvor de måtte være på vei, understreker Fjærbu.

Effektivt og målrettet verktøy

Kontrollørene i Statens vegvesen benytter et systemet som gjør det enklere å luke ut de som ikke har rent mel i posen fra før og er i tillegg et effektivt oppslags- og registreringsverk.

-Med dette systemet kan vi drive mer effektivt og målrettet kontroll. Det er effektivt med tanke på måten vi registrerer kontrollen på og det er enkelt å slå opp både kjøretøy og sjåfør. Ikke minst ser vi fort om sjåfør eller firma har vært i kontroll tidligere og om de har anmerkninger fra før av, avslutter Paulsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken