Natt til torsdag 25. mars blir det strengere regler i samfunnet. Noe må stenge og andre kan fortsatt holde åpent. Her er oversikten lokalt:

Avlyste gudstjenester

Alle påskegudstjenester i kirkene avlyses i tråd med myndighetenes anbefalinger for å begrense smittespredning. I stedet lager Heddal menighet et digitalt opplegg for skjærtorsdag, langfredag og første påskedag.

Heddal menighet avlyste også sin planlagte Taize-messe som skulle vært onsdag kveld, bare timer før de nye smitteverntiltakene trer i kraft natt til torsdag 25. mars. Arrangementet utsettes til en senere anledning.

Tinfosbadet delvis stengt

– Onsdag kveld er siste sjanse for dem som vil benytte Tinfosbadet på en stund, opplyser Terje Malm.

De nasjonale smittevernreglene gjør at Tinfosbadet stenger på kveldstid og i helger. Svømmehallen vil fortsatt kunne brukes til skolesvømming, organiserte svømmekurs, organisert svømmetrening for personer under 20 år, svømming for profesjonelle toppidrettsutøvere, samt rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør. I tillegg kan det bestilles time til annen individuell behandling hvor bad er en del av behandlingen.

Malm forteller at besøket hittil i år, med de begrensninger som følger av smitteverntiltakene, har ligget på rundt 70 prosent av det normale. – Vi har prøvd å gjøre alt så enkelt som mulig for publikum med blant annet kjøp av billett via nett, og inndeling i to puljer på kveldstid. Dette har slått godt an, og vi er godt fornøyde med besøket inntil denne nedstengingen, sier Malm.

Holder åpent for egentrening

De nye retningslinjene har skapt forvirring i forhold til byens treningssenter. Nå er det avklart at alle sentrene får holde åpent for egentrening, mens alt av gruppetimer avlyses i ukene fremover. Disse reglene gjelder for alle byens treningssenter.

– Vi har vært i kontakt med kommuneoverlege, Mie Jørgensen, som har gitt oss klarsignal for at vi får holde treningssenteret åpent for egentrening for alle kommunens innbyggere. Dette vil bli overholdt ved stikkprøver og kontroll av de på trening, men er naturligvis også svært tillits basert. Vi håper alle medlemmer vil både respektere og følge de nye retningslinjene, sier sportslig leder på Spenst Notodden Stine Traen Hefre, som er glad for muligheten til å holde åpent.

Kinoen er åpen

Bok & Blueshuset holder åpent som normalt med kafé og åpent bibliotek i tråd med nasjonale retningslinjer med to meters avstand mellom mennesker som ikke er i samme kohort.

Notodden kino viser film som planlagt med maksimalt 20 personer i salen, to meters avstand mellom kohortene og rengjøring av brukte seter mellom hver film. Publikum bes kjøpe billetter digitalt på forhånd hvis mulig.

Livestream-konsertene med Ihsahn (4. april) og Leprous (10. og 11. april) i Notodden teater går som planlagt, men med maksimalt 20 personer i salen. Konsertene streames i hovedsak på nett i regi av Munin Live.

Ingen bingo på lenge

Spillorama Notodden, eller «Bingoen i Storgata», som den gjerne blir omtalt som, stenger dørene fra midnatt og fram til 12. april.

– Vi hadde ventet litt på det, for flere av våre søsterhaller i Grenland og Viken er allerede stengt, forklarer avdelingsleder ved Spillorama, Charlotte Wissestad Johannessen.

– Det er forståelse blant våre kunder for at man må gjøre det, vi har ikke fått noen negative kommentarer. Og de kan spille digitale spill hjemmefra, understreker Wissestad Johannessen, som lover at det nå blir trekning av påskeegg på Facebook i stedet. – Så håper vi bare at det går bra med alle og at de holder seg trygge ellers, og at vi forhåpentligvis er åpne igjen 12. april.

Restaurantene kan holde åpent

Lokale serveringssteder kan holde åpent, men har ikke lenger anledning til å server alkohol.

Daglig leder hos Blues Indian Restaurant, Prasad Chinthakunta, sier korona tiltakene er svært utfordrende for den daglige driften, men vil fortsatt holde restauranten åpen.

– Vi holder åpent, men vil ha et større fokus på take-away løsninger og håper kundene benytter seg av det, sier den daglige lederen.

Tappekranene stenges

– Vi må dessverre fortsatt holde Bellman stengt, sier daglig leder Ole Richard Moen. Bellman har vært stengt siden november og alle de ansatte er fortsatt permittert. Som følger av de nye retningslinjen blir også alle påske arrangementene avlyst.

Det har ikke lyktes Telen å komme i kontakt med Telerock, men utestedet har tidligere uttalt at ikke er lønnsomt og holde åpent under et skjenkeforbud, og har derfor besluttet å stenge dørene.