Sjekk det været - fram med skia

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du tåler litt rim i barten, så er det ingen grunn til å sitte inne denne helgen.

DEL

Meteorologene har nemlig funnet frem den store solen for å beskrive været både lørdag og søndag. Men det er også meldt kaldt. Lørdag starter med -11 og litt overskyet på morgenkvisten, men innen klokken har rukket å bli 12 skal det være rundt -7 grader i Notodden og sol. Da har du fire-fem timer på deg til å legge ut på tur.

Og søndagen kommer med enda større sol helt fra morgenen av. Også da mellom -12 og -6 grader i løpet av dagen. 3-4 sekundmeter nordavind er det også meldt, så kle godt på dere hvis dere våger dere ut for å nyte finværet i friluft.

I Tuddal er det meldt like fin sol, men enda et par grader kaldere enn på Notodden.

Det er flotte oppkjørte løyper både i Tuddal, på Blefjell, på Grønkjær og rundt Gavlesjå blant annet. Fra sistnevnte sted melder Johannes Klungseth følgende:

"Gavlesjå løypelag vil før helga som tidligere i vinter reparere rundløypa som vi kaller Gavlesjå rundt. Denne er godt tilpasset barnefamiier og er i underkant av 8 km. Vi preparerer som før også løypa til Hollane på ca 10 km. For den spreke som vil ha en lengre tur fortsetter løypa forbi Hollane til Sontul, Urdeatnar, Movatn, Tjønstul og tilbake til Gavlesjå og Myrgvarv. Denne runden er i underkant av 30 km. Våre løyper går ikke over vann og ligger i skresikre områder."

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken