– Legg inn litt ekstra tid på vei til jobb

Øvregate i Skien, tirsdag morgen.

Øvregate i Skien, tirsdag morgen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Meteorologisk institutt oppfordrer bilister på Østlandet som fortsatt kjører med sommerdekk, til å la bilen stå på tirsdag, for da venter de årets første større snøfall.

DEL

I Telemark er det ventet vanskelige kjøreforhold i dag, spesielt i ytre strøk. Ifølge Meteorologisk institutt er det størst fare for glatte veier mellom klokken 06.00 og 12. 00, tirsdag.

– Snøfallet kommer mest sør for Oslo. Det er ikke så store snømengder, men det er første snøfall i lavlandet på Østlandet, og det kommer på bunnfrossen bakke. Det kan erfaringsmessig gi utfordringer – først og fremst på mindre sideveier, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til VG.

Kjør forsiktig!

Politiet i Telemark har ved 06.00-tiden, tirsdag, ikke mottatt noen meldinger om utforkjøringer eller andre ting som kan minne om glatte veier. Men dagen er ennå ung, og operasjonsleder ser ikke bort fra at det blir mye å gjøre i timene framover.

– Det er frost i bakken og været er på vei over mot oss har jeg sett, forteller Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt. Han legger til at det er snø i lufta, i morgentimene tirsdag.

– Kommer det snø og det legger seg, blir det ofte litt glatt. Man bør avpasse farta etter forholdene og være godt skodd, sier operasjonslederen før han kommer med et siste tips til de som kjører til jobb, tirsdag.

– Legg inn litt ekstra tid, avslutter Pedersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken