Kaldluft fra Sibir gir ny kuldebølge i Telemark

Fikk fram ulltrøya, for nå blir det skikkelig kaldt igjen.

Fikk fram ulltrøya, for nå blir det skikkelig kaldt igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den kaldeste perioden i Sør-Norge kan komme til uka – fra Sibir.

DEL

Tirsdag og torsdag får store deler av Europa inn kaldluft som stammer fra Sibir i Russland. Slår prognosene til, blir det også den kaldeste perioden Sør-Norge har opplevd denne vinteren, ifølge Yr.no.

Kulda ser ut til å toppe seg i Notodden torsdag, med -18 grader på morgenkvisten (-19 i Hjartdal). Men kulda setter inn allerede i kveld når temperaturen faller til -10 før midnatt. Tirsdag blir det litt mildere igjen (-3 grader på det varmeste) og strålende sol. Onsdag blir dels overskyet og veldig kald (-14 på det kaldeste) og så er det altså enda kaldere på tordagen. På meteorologenes langtidsvarsel står det at kuldeperioden skal vare helt til tirsdag i neste uke - minst.

– Oslo kan få ned mot 18 minusgrader. Det er uvanlig så sent på vinteren. Vi må helt tilbake til 1987 for å finne noe lignende, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet.

Selv om kulda fra Russland bare varer to-tre dager, sier Fagerlid at vinteren på langt nær er over i Sør-Norge.

– Den verste kulden blir kortvarig, men vi kommer til å ha en kald periode med vintervær lenge, sannsynligvis over neste helg og kanskje enda lenger. Den kan vare ut hele mars måned for alt vi vet, sier Fagerlid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken