Statsmeteorolog Gunnar Livik forteller om stort sett oppholdsvær i fjellet i Sør-Norge, og fine, stabile minusgrader.

– Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind. I de nordøstlige deler av fjellet kan det komme noe snø, men ikke store mengder. Gløtt av sol kan man også få enkelte steder i fjellheimen.

Knallvær med sol fra skyfri himmel blir det neppe, men altså svært bra forhold for alle som er glad i vintersport.

Liten snøskredfare

Varsom.no har de siste dagene redusert snøskredfaren fra stor fare enkelte steder til liten fare over hele landet.

Livik forklarer at faren for snøskred kan endre seg fort.

– Nysnø eller fokksnø, vind og raske temperaturendringer kan raskt føre til stor snøskredfare. Men får snøen sette seg, med stabile temperaturer og lite nedbør, minsker faren igjen, forklarer han.

Nord-Norge stikker av med det beste været de første dagene framover, men i Finnmark og Nord-Troms truer et polar lavtrykk, og det kan i løpet av uka bli tette snøbyger og litt vind i ytre strøk av Finnmark.

Trøndelag kan også få en god del snø i løpet av helgen.

Det blir også mer snø i fjellet i Sør-Norge søndag, noe som kan bety vanskelige kjøreforhold enkelte steder når fjellturistene skal hjem.

– Men det er for tidlig å si hvor mye snø eller hvor vanskelige forholdene der blir nå, så man får bare følge med når helgen nærmer seg, sier Livik.

Krokus?

Og for alle som har fått nok av snø og kuldegrader, og som lengter etter varmende sol og spirende krokus?

De må rett og slett smøre seg med tålmodighet. Selv om det er høyere temperaturer på Vestlandet, særlig nær kysten, er det fortsatt kjølig.

– Vi venter at det kalde vinterværet holder seg i det meste av landet også i neste uke. Vinteren fortsetter, sier Livik.

Og det er jo egentlig ganske normalt i slutten av februar.