(Østlandets Blad):  Det «alle» snakker om for tiden: Pokèmon GoDet er faktisk en fra New York som har fanget alle tilgjengelige Pokèmons i USA. Men selv om dette er den store snakkisen i sommer, så er det ikke en selvølge at alle henger med. Derfor:

Her alt du trenger å vite om spillet som har fått mennesker over hele verden ut av huset for å jakte på lommemonstre, ifølge Østlandets Blad.

- Pokémon Go ble lansert i Norge lørdag formiddag. Det er et stedbasert mobilspill basert på Pokémon-franchisen fra 1996 som først ble lansert for Game Boy av Nintendo.

- Spillet ble fort enormt populært, og er nå det andre mest populære videospillet gjennom tidene, bak Mario-franchisen. Siden lanseringen på nittitallet har det blitt lagd alt fra serier og filmer til samlekort og leker.

- Pokémon Go spilles på smarttelefon: ved hjelp av kamera- og GPS-funksjon kan du finne pokémon rundt deg i den virkelige verden som kan fanges og trenes.

- Flere steder finnes det såkalte pokéstops, hvor det blant annet finnes pokéballer som er det du trenger for å fange pokémon.Dette er ofte landemerker eller kjente steder i et område.

- Når du har fanget og trent nok pokémon kan du dra ned til din lokale pokégym som også vil være et forutbestemt sted i et område. Her kan du bekjempe andre som også spiller. Flere mener at det sosiale aspektet ved spillet er en av tingene som gjør spillet svært populært.

- Nostalgi spiller også en nøkkelrolle i suksessen til spillet: mange får endelig oppfylt barndomsdrømmen om å være en vaskeekte pokémon-trener.

- Flere roser spillet for mulige helsegevinster ettersom man er nødt til å komme seg ut av huset, og det sosiale aspektet ved det. Samtidig har det også kommet kritikk, for eksempel av folk som går inn på privat eiendom for å fange pokémon.

- Det kan altså vært lurt å vite at du kan stå ganske langt unna for å fange en pokémon: så kan du ta den pokémonen som gjemmer seg i hagen til naboen din uten å erge dem for mye!