Det spirer og gror i kulturlivet lokalt. UKM byr alltid på overraskelser og nye ansikter på scenen – og i år var de flere enn på lenge.

Variert show

Endelig har Ungdommens kulturmønstring fått et oppsving igjen. Ungdommene hadde en lang og spennende dag i kunsten og musikkens tegn søndag, før foreldre, søsken, venner og besteforeldre kunne nyte et to timer langt show på kvelden med både dans, band, sang, country, film og for første gang – banjo.

Størst i Telemark

I år var UKM slått sammen med bandseminar på Notodden kulturskole – og to av bandene på scenen var et direkte resultat av seminarhelgen.

UKM klarte også det politikerne ikke har klart – en sammenslåing av Notodden, Hjartdal og Tinn for første gang. Dermed ble den lokale mønstringen den største i Telemark – på delt førsteplass med Vinje, mens store Porsgrunn og Skien sammen må nøye seg med tredjeplassen i Telemark.

– Det er jo helt fantastisk at vi har 109 av totalt 534 påmeldte i hele Telemark. Vi hadde en flott dag med workshops på dagtid, lydprøver på ettermiddagen og konsert på kvelden. Vi håper og tror at alle ungdommene hadde det gøy, sier Øystein Ytterbø.

Publikum i salen var i hvert fall imponert og fornøyd med det de så og hørte på scenen.

Det er bare å glede seg til å høre mer fra disse.

Til fylkesmønstringen

Til slutt var det disse som ble sendt videre til den store fylkesmønstringen på Ælvespeilet i Porsgrunn i slutten av mars:

Bandet Hillbillie Deluxe fra Hjartdal med Kjell Åsmund Bakken, Kotryna Dzabievaite, Martin Ingolfsrud Innvær, Minco Blümers, Rutger Blümers og Tone Reisjå, bandet Green Grey fra Hjartdal med Dennis Lendi, Halvard Tho, Kjell Åsmund Bakken, Liv Hjartsjø, Martin Ingolfsrud Innvær og René Blümers, duoen Elisabeth Holter og Lillian Lilleby Dale fra Notodden, Irina Nordvik fra Notodden, dansegruppa Diversity med Michelle Christin Eie og Sofie McClimans fra Notodden og Vilde Skildrud fra Notodden med den egenskrevne sangen «Pappstøvler» om flyktningenes situasjon.

I tillegg gikk disse videre med bilder fra utstillingen: Martine Glosimot Mathisen fra Tinn, Hanna Andersen fra Tinn, Mathilde FS fra Tinn, Amalie Grøtterud fra Tinn, Gerda Tho fra Hjartdal og Heine Mathias Mogen Hansen fra Tinn.