Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittede i Notodden: Alle elever ved vgs bes holde seg hjemme i kveld

Alle elever ved Notodden videregående skole bes gå i ventekarantene til smittesporingsteamet får oversikt over situasjonen hvor én elev er smittet.

- Kommuneoverlegen i Notodden kommune fikk i dag, tirsdag den 13. april 2021, bekreftet at ytterligere tre personer hjemmehørende i Notodden har testet positivt for Covid-19. De tre er nå satt i isolasjon, opplyser beredskapsleder Per Sturla Wærnes tirsdag ettermiddag i en pressemelding.

Må i ventekarantene

Smittevei er ukjent for to av tilfellene. Den ene av de smittede er elev ved Notodden videregående skole.

- Alle elever ved skolen er nå bedt om å holde seg hjemme i ventekarantene i kveld og avvente nærmere informasjon gjennom skolesystemet og smittesporingsteamet. Beredskapsledelsen og smittesporingstemaet arbeider nå med å få oversikt over situasjonen, opplyser han.

Jobber på spreng

På Notodden videregående skole jobbes det i ettermiddag på spreng for å kartlegge hvilke andre elever den smittede eleven har hatt timer sammen med - og vært sammen med for øvrig på skolen. Dette skal de rapportere om til kommuneoverlegen når de har fått oversikt.

- Smittesporingsteamet må få litt tid til å jobbe med dette nå. Det må selvfølgelig også ses på hvem eleven har vært sammen med på fritiden den siste tiden. Så inntil videre skal alle elever ved skolen gå i ventekarantene. Denne beskjeden har vi også lagt ut på skolens sider, forteller rektor Tomm Svarstad til Telen.

- Hva skjer i morgen tidlig - blir det vanlig skoledag?

- Vi vet ikke ennå. Kommuneoverlegen vil ta beslutning om hele skolen må stenges inntil videre, eller om det bare er enkelte klasser eller elever som trenger å bli hjemme. Vi gir beskjed så fort vi får en klarhet i dette.

Kommentarer til denne saken