Tinnsjøen kan bli full - men Møsvatn har plass nok til alt vannet som kommer i helga

KAN BLI FULLT: Tinnsjøen kan bli full i helga.

KAN BLI FULLT: Tinnsjøen kan bli full i helga.

-Møsvatn kan ta i mot enorme mengder vann nå som det har vært nedtappet, sier Nicolai Østhus i Øst-Telemark Brukseierforening. For Tinnsjøen stiller det seg annerledes.

DEL

-Om noen uker er Møsvatn full, mens Tinnsjøen kommer til å bli betydelig høyere i løpet av kommende helg, sier Østhus.

-Det er jo en hyggelig situasjon med tanke på ressursene, men prisene på strømmarkedet nå er for lave, så vannet kjøres forbi kraftstasjonene. Men det er en god ting at Møsvatn nå kommer til å bli full og forbli full til tappingen begynner igjen.

GOD PLASS: Det er god plass i Møsvatn ennå. Både regn og smeltevann skal i løpet av de kommende dagene bidra til å heve vannstanden.

GOD PLASS: Det er god plass i Møsvatn ennå. Både regn og smeltevann skal i løpet av de kommende dagene bidra til å heve vannstanden.

Beredskap mot flom

Nede i Vestfjorddalen er brannvesen, teknisk etat, NCC og Hydro på alerten og følger godt med på nivået i de opp mot 100 bekkene som finnes i kommunen.

-Vi snakket sammen tidligere i år og la planer for flom, sier brannsjef Ken Drager.

-Det er særlig bekkene vi passer på, og vi har nærmest patruljering der vi vet bekkene kan by på problemer.

Brannsjefen henstiller også til publikum:

-Om du er i nærheten av en bekk og ser det samler seg opp kvist og kvast, ta riva og sørg for at vannet finner veien sin der det skal. Er det større problemer, så ta kontakt med teknisk i kommunen.

Styrtregn

Drager sier det er særlig styrtregn som kan by på problemer.

-Kommer det 50 millimeter regn i løpet av et døgn, er det ikke noe problem. Men kommer det samme mengde på få timer, kan det bli oversvømmelser, både i gater og langs vannveier.

-Er avløpene i gatene renset og åpne nok til alt vannet som kommer nå?

-Det vil vise seg. Uansett har vi aktørene forskjellig pumpeutstyr vi kan sette inn dersom vannet tar overhånd, sier Ken Drager.

Artikkeltags