Gå til sidens hovedinnhold

Storegut dobler kapasiteten

Artikkelen er over 4 år gammel

Til sommeren går det mot at Storegut sertifiseres for 235 passasjerer. I fjor fikk de ta med seg 99. Det kan bli folksomt på Mæl da første ferjeturen går av stabelen i juni.

Rjukanbanen setter inn et ekstra gir denne turistsesongen. De dobler kapasiteten på ferja, utvider sesongen i begge ender av juli med 14 dager i juni og 14 dager i august. Over 100 billetter er solgt til årets første tur den 21. juni. Var fjorårets sommer en suksess for Rjukanbanen, kan årets sommer bli enda hyggeligere.

Mye jobb

Rjukanbanens avdelingsleder Einar Gabrielsen forklarer at det jobbes på spreng for å få alt på plass før juni. Sertifiseringer skal først godkjennes av Sjøfartsdirektoratet, ny redningsflåte skal monteres av et godkjent fransk leverandør, gammel jernbanevogn gjøres om til redningsvogn som skal huse de nye redningsvestene som skal på plass og nytt røykdykkerutstyr må monteres.

– Vi har fanget fullt, men vi er i rute og gleder oss til å komme i gang, sier Einar Gabrielsen.

Enveisbillett

Det blir ruter med Storegut onsdager og lørdager. Og nytt for året et at folk kan ta båten bare en vei, enten fra Mæl til Tinnoset, eller andre veien.

– Med økt kapasitet slipper vi å måtte avvise folk, som vi måtte i fjor, da alle utenom en seilas var utsolgt.

Utenom Storegut, er det nytt at i år kan Gabrielsen og co. annonsere med at et det går tok i rute. Utenom dagene ferja går vil det bli avganger også på mandager. Da med forskjellige guidede opplegg.

Slippen på Tinnoset

Det skal skje mye på Tinnoset i sommer også som publikum kan få med seg. Først skal Storegut dras på land. Erfaringsmessig dukker det opp mye folk ved slike anledninger, og i år vil Rjukanbanen sørge for litt servering slik at folk kan nyte denne dagen litt ekstra. Etter at Storegut er ferdig på slippen, skal selve slippvogna på 100 tonn opp av Tinnsjøen. Til den jobben er det behov for en svær kran, og den kommer i deler med sju lastebiler. I hele tatt, det blir en hendelsesrik sommer på Tinnoset.

Vestfjorddalen konditori

Den som skal sørge for bevertning på tog, ferjer og ferjeleier er Torbjørn Vågsland og Vestfjorddalen konditori.

– Vi er svært fornøyde med å få være en del av dette turisteventyret. Det er en viktig inntektskilde for oss også. En trenger flere bein å stå på skal det gå rundt økonomisk, sier Torbjørn Vågsland

Kommentarer til denne saken