Gå til sidens hovedinnhold

Testene fra Tinn helsetun negative - skjermet avdeling fortsatt stengt

Det er ikke påvist nye smittetilfeller eller nye personer i Tinn som må i karantene. Alle nye testsvar fra i går er negative.

Dette opplyser kommuneoverlege Sjur W. Ohren i en pressemelding i dag. Det betyr at det ikke er påvist videre smitte til beboere og andre ansatte ved Tinn helsetun.

Situasjonen overvåkes

"Situasjonen overvåkes og man kan ikke utelukke smitte i tiden fremover. Det vil utføres videre testing neste uke etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet. Skjermet avdeling er fortsatt stengt for besøk" opplyser Ohren videre.

Det er heller ikke påvist flere smittetilfeller knyttet til utbruddet ved Den lykkelige sportsmann lørdag 3.oktober. Også her overvåkes situasjonen og kommuneoverlegen kan ikke utelukke smitte i tiden fremover.

" Det vil utføres videre testing neste uke. Vi oppfordrer fortsatt alle som har vært på Den lykkelige sportsmann lørdag den 3. oktober å være særlig oppmerksom på symptomer på akutt luftveissykdom eller sykdomsfølelse" er Sjur W. Ohrens klare anbefaling.

Ingen kan klandres

Dette rådet gjelder for personer som har oppholdt seg der den 3.oktober og blir syke frem til og med 13.oktober.

"Vi ønsker å dele vår erfaring fra de siste dager. Alle vi har vært i kontakt med har tatt smittevern på alvorlig og vist forsiktighet både før og etter utbruddet ble kjent. Dette gjelder både drivere av Den Lykkelige Sportsmann, ansatte ved Tinn helsetun, de syke og personer i karantene. Vi takker for et godt samarbeid. Det er viktig for oss å understreke at de syke ikke kan klandres for egen sykdom; de har uheldigvis blitt utsatt for smitte fra en ukjent person" avslutter kommuneoverlege Sjur W.Ohren i dagens pressemelding.

Kommentarer til denne saken