Redaktør i Telen, Jens Marius Hammer, er opptatt av kjapp og god nyhetsformidling i en endret mediehverdag hvor Telens lesere er sultne på å få nyhetene kjapt og effektivt. Telens journalister er opptatt av å være «verdens beste nyhetsformidlere i Notodden-regionen» på nett og papir.

Papiret er viktig

– Leseraktiviteten øker sterkt – spesielt på smarttelefonene. Som abonnent skal du få mindre papir, mer nyheter og tre fyldige papiraviser du kan kose deg med mandag, onsdag og fredag. Alle viktige nyheter og reportasjer skal i papiravisa, lover redaktøren.

- Vi er ikke alene om å tilpasse oss mange leseres nye medievaner og papiravisa vil aldri bli borte. De aller fleste avisene er i prosesser med slike endringer som det vi nå foretar midt i april. Musikken ble ikke borte selv om den havnet på nettet – den blir bare mer brukt. Radioen ble ikke borte da TV kom. Papirboka ble ikke borte da lydboka kom, minner Hammer om.

Vi hjelper deg gjerne

- Enkelte kan kanskje finne det vanskelig å registrere seg som digital leser på Telens nettside, og vi hjelper deg gjerne i gang. Torsdag 22. mars inviterer vi lesere til Telens lokaler i Hydroparken fra klokken 14.30 til 18.00, hvor dere også får se hvordan vi har fått det i nye lokaler. Ta med nettbrett, smarttelefon og eventuelt epostadresse hit, så hjelper vi til med registrering. Vi serverer kaffe og vafler.

Hvis du tidligere har vært logget inn, men har fått problemer, så forsøker vi å løse dem for deg. Ta med det du har av brukernavn og passord fra tidligere.

Mediene endrer seg

– Livet og vanene våre endres i takt med teknologisk utvikling. Så også med Telen som har vært en del av lokalsamfunnet siden 1928. Til langt ut på 1950-tallet var det stoff om den kalde krigen og svært få lokale nyheter, men Telen gikk i retning av å være mer lokal. Lokalsamfunnet har aldri fått mer lokale nyheter gjennom Telen enn det de gjør i dag Telen er og skal fortsatt være ultralokal, sier Hammer – og dette skal foredles, forsterkes og utvikles gjennom de nye digitale mulighetene vi har fått.

Lyst til å lese mer? Slik blir du digital leser 

Markant økning

–Vi ser hver dag hvor aktive våre lesere er på våre digitale plattformer. For bare åtte måneder siden hadde vi mellom 10 000 og 13 000 sidehenvisninger som betyr at leserne klikket seg inn på en sak og leste. I dag er tallet 25 000 og mange dager vel så det. Leserne vil ha nyheter hele tiden. Mange vil ikke vente på papiravisen eller når vi bestemmer at du skal få nyhetene. Derfor styrer vi mot et sterkere digitalt produkt, sier redaktør Jens Marius Hammer.

Mer på nettet

– Er du som leser usikker på om du har fått med deg alt i løpet av en dag? Nå kan leserne hver dag på de papirløse dagene som vil bli tirsdag, torsdag og lørdag dagen før klokka 21.00 få en egen oppdatering av hva som har skjedd på Telens nye digitale satsing – Nyhetsdøgnet. Denne vil erstatte e-avisa disse dagene, sier Hammer.

– I Nyhetsdøgnet vil du finne minst ett eksklusivt nyhetsoppslag som ikke har vært publisert i tillegg til en rendyrket nyhetsoversikt med saker fra Telen.no det siste døgnet. Det vil gi deg muligheten til å få med deg hva som har skjedd på en oversiktlig og ryddig måte, sier Hammer, som er glad for å ha et nytenkende og offensivt mediekonsern i ryggen i form av Amedia.

– Nyhetsdøgnet fungerer best på mobil. Ved å sveipe med fingeren eller klikke på pilene med musepekeren, så blar du deg enkelt fra side til side, forteller Jens Marius Hammer om den nye løsningen som også fungerer fint på PC og Mac.

– Rask og god nyhetsformidling vil være til det beste for både lesere og avis nå og i framtida. Vi må følge utviklingen og gjør det. Den åpner for spennende muligheter.

Slik blir du digital leser:

Oppretting av aID

 • Gå på Meny på telen.no.
 • Trykk på Logg inn aID
 • Trykk på grått felt Opprett aID
 • Fyll inn feltene
 • Du får en kode på 6 tall på mobilen som legges inn.
 • Husk Passord at Stor og Liten bokstav gjelder ved pålogging

Hvordan logge seg på eAvisen

 • På PC går du inn via telen.no.
 • Knapp på Tittel linjen eller under Meny
 • Logg inn med Brukernavn -  mobil nr og Passord som du har opprettet.
 • På mobil eller iPad må du laste med APP i Appstor/Google play.   
 • Søk opp Telen i søk og last ned, det tar litt tid og krever passord fra itunes. Dette må du ha selv
 • Når app er lastet ned, trykk på Logg inn og legg inn brukernavn (Mobilnr)  og Passord som er aID passordet.
 • Nå er du innlogget (skal ikke logge ut igjen)

Skal du legge inn inntil 5 familemedlemmer gjør du det under Meny og Del abonnementet ditt (NB  Den som skal dele MÅ være innlogget selv) – Gå på Legg til, legg inn mobilnr og send invitasjon som må godkjennes av den som skal ha tilgang.