Telen-scenen: Elisabeth håper kulturlivet vil blomstre igjen

Litt ensomt er det, men Elisabeth Moen Petterson bruker dagene hjemme til å synge og spille. Nå får hun igjen for å ha lært seg nok gitar og piano til å kunne kompe seg selv.
Publisert

I disse tider vil Telen løfte frem det lokale kulturlivet og samtidig glede publikum som nå sitter hjemme og kjeder seg litt. Her er del 2 av Telen-scenen - i kveld med Elisabeth Moen Petterson:

En låt for denne tiden

- Det er naturlig nok liten aktivitet i Juke Joint Studio om dagen, så jeg holder koken hjemme i mitt lille kreative hjørne. Tidligere kasta jeg ut spisestua til fordel for et lite hjemmestudio. Her blir nye låter til og gamle blir pusset støvet av, forteller Elisabeth, som byr på en egenskrevet låt hun synes passer godt akkurat nå. Den heter "Should have known".

(artikkelen fortsetter under videoen)

  Oppdager nye artister

  Midt oppe i korona-krisen har Elisabeth oppdaget flere norske musikere og sangere takket være de spontane konsertene på nettet den siste uken. Hun håper dette inspirerer mange til å benytte seg av det rike kulturtilbudet i Notodden og Norge når krisen er over. Selv er hun redd tre konserter med bandet hennes "Dust my Blues" går føyken i april og mai.

  - For meg er jo musikk og sang en biinntekt, men mange kulturarbeidere rammes veldig hardt nå. Så jeg håper virkelig at folk i etterkant tar seg tid og råd til å gå på mange konserter og forestillinger, slik at kulturlivet igjen vil blomstre. Jeg har i hvert fall lyst til å høre mer av en del av musikerne som jeg har hørt på nett de siste dagene, sier hun.

  Det er blues som er hennes hovedsjanger, men hun har også vært innom både jazz, singer-songwriter-tradisjonen, rock og nå i det siste også bluegrass. Nå gleder hun seg til å spille med andre igjen. Og ikke minst å synge i Bluestown Voices-koret, som så vidt rakk å komme i gang før de nå måtte ta en ufrivillig pause.

  Tid til andre gjøremål

  Den uvanlige situasjonen gir også tid til ettertanke:

  - Nå oppdager vi virkelig hvor viktig alle funksjoner i samfunnet er. Det snakkes ofte litt nedsettende om å sitte i kassa eller være renholder - men nå ser vi hvor avhengig vi er av at dem går på jobb mens vi andre sitter beskyttet hjemme, sier Elisabeth.

  Men hun ser positivt på at man må bruke dagene sine litt annerledes enn planlagt.

  - Vi får bruke denne tida til å øve litt ekstra. Og så har jeg en liten hund som drar meg ut på tur. Ellers har jeg bestemt meg for å lære meg minst tre nye, sunne matoppskrifter i uka til hverdagen blir normal igjen og kanskje lengre enn det også. Må jo bruke denne tida til noe fornuftig, sier hun og håper hun får se mange lokale musikere på den digitale Telen-scenen de neste dagene.

  Alle som utøver kultur i én eller annen form kan sende inn en video i breddeformat på e-post til telen@telen.no eller på messenger til Telen.

  Artikkeltags