Notodden og Hjartdal Turlag er de første i Telemark til å sette i gang en Turboklubb. Nå håper de småbarnsfamilier vil vise interesse, og møte opp ved den gamle «Hundehytta» neste tirsdag.

– Ta med barna og ta turen annenhver tirsdag! Dette er en kjempemulighet for foreldre og besteforeldre til å bruke tid i naturen med barna sine, sier gjengen fra Notodden og Hjartdal Turlag.

Alle skal kunne være med

Turboklubben er en fritidsklubb med fokus på enkelt friluftsliv, og med et ønske om å få barnefamilier ut på tur.

– Dette vil da være et tilbud med kontinuitet, som vil foregå gjennom hele året, hver 14 dag mellom halv seks og sju på et fast sted, nemlig hundehytta.

Dette er for barn fra 0–12 år og deres foreldre eller besteforeldre, forklarer Mari Beitnes fra turlaget.

Klubben er et gratistilbud, turlaget er opptatt av at alle skal kunne være med.

– Ikke alle har god råd og kan være med på alt mulig av fritidsaktiviteter, dermed vil vi ha fokus på integrering så alle kan bli med, smiler Marit Syftestad.

Fiske, fjellturer og sopptur

Telefoner og iPader skal vekk, og det er ingen konkurranse eller press på å prestere.

– Her skal vi bare kose oss. Dette vil også være et sosialt møtested! Det er lett å bli kjent når man er i naturen sammen, da kommer man fort i prat – det ser man bare når man går tur i skogen, da hilser alle, forklarer Solveig Hortemo.

Og basen vil være på den gamle «Hundehytta» ved Grotbæk. Turlaget forteller om utallige muligheter til aktiviteter.

– For eksempel kan vi fiske på Grotbæk, ellers er planen en fjelltur i området, og om sommeren kan det være muligheter for teltovernattinger. I tillegg skal vi lære om kart og kompass, noe som pleier å være populært blant barna. Planen er å ta kontakt med andre frivillige grupper i området som Notodden sopp- og nyttevekstforening, Notodden Jeger og Fiskerforening, og Orienteringslaget, forklarer Marit.

Tilbringe tid sammen

Det er også fokus på å gjøre noe med familien.

– Poenget er at familiene skal tilbringe tid sammen ute. Foreldre og besteforeldre vil være med, det er ikke et tilbud hvor du kan sette av ungen og hente den senere, her skal familien være med! Det er noe med å ha den felles opplevelsen, som gjør at det er noe man kan snakke om sammen etterpå, smiler Mari.

– Planen er at vi skal utforske naturen. Vi skal følge årstidene, og se hva som skjer i området gjennom årstidene. Så skal vi utforske, ungene går jo rett i lek når man er i naturen, legger Silje Bakken til.

– Ta med kveldsmaten!

– Hvordan går man fram om man vil være med?

– Man melder seg på via nettsiden vår, så er man med fast, sier Mari.

Tirsdag neste uke er de i gang, og håper å se deg der.

– Ta med dere kveldsmaten, vi har bål og gapahuk!