Technip FMC sier opp over 700 ansatteSIER OPP 700 ANSATTE: Mandag ettermiddag måtte Lars Ole Bjørnsrud, direktør i FMC informere sine ansatte om at over 700 personer i Tehcnip FMC kommer til å bli sagt opp innen utgangen av 2020. – Trist, sier Bjørnsrud.

SIER OPP 700 ANSATTE: Mandag ettermiddag måtte Lars Ole Bjørnsrud, direktør i FMC informere sine ansatte om at over 700 personer i Tehcnip FMC kommer til å bli sagt opp innen utgangen av 2020. – Trist, sier Bjørnsrud.

Mandag ettermiddag måtte Lars Ole Bjørnsrud, i FMC informere sine ansatte om at over 700 personer i Tehcnip FMC kommer til å bli sagt opp.

DEL

– Det er aldri gøy å måtte si opp noen, og en veldig kjedelig beskjed å få for de ansatte. Men slik som markedet ser ut nå, har vi ikke noe annet valg enn å gå til oppsigelser, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjørnsrud.

Totalt jobber det over 3100 personer i FMC per dags dato. Etter nedbemanningen vil det være igjen 2400 personer. I Kongsberg jobber det 1300 FMC ansatte før nedbemanningen er i gang.

Dialog

Direktøren opplyser om at de ansatte allerede har fått beskjed, og at det vil bli gjennomført et allmøte i morgen, tirsdag.

– Neste steg nå er å gå i dialog med fagforeningene for å sikre at prosessen blir gjort skikkelig og at kriteriene for nedbemanningen blir riktig. Nedbemanningen vil skje over tid og anslås å være ferdig i august. Det er ingen av de ansatte som vil bli sagt opp de kommende ukene, sier Bjørnsrud

Han opplyser om at nedbemanningen vil påvirke alle deler av virksomheten i hele Norge. Technip FMC har hovedkontor i Kongsberg, Bergen, Lysakar og Stavanger, med underkontor i Haugesund, Florø, Kristiansand og Horkanger.

Nedgang

– Markedet er inne på et mye lavere nivå. Vanligvis bruker hele verden 100 millioner fat med olje på en måned. I april var tallet nede i 70 millioner fat olje. Det er en markant nedgang i markedet, som vil på virke oss over tid. Det ser ut som det kan ta lang tid før markedet bedrer seg, derfor var vi nødt til å gå til de skritte å si opp folk, istedenfor å permittere, opplyser Bjørnsrud.

Totalt jobber det over 3100 personer i FMC. Etter nedbemanningen vil det være igjen 2400 personer. I Kongsberg jobber det 1300 FMC- ansatte.

LES OGSÅ:


Artikkeltags