Krøller det seg helt?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Er du klar for en snauklippet rockemusikal? De aller minste inviteres til teateret for å rocke med.

DEL

Torsdag 16. april kommer sauen Kjell-Aksel og vennene hans til Notodden teater. Forestillingen settes opp på 70 scener over hele landet, og nå er Riksteatret på vei til bluesbyen med sin rockemusikal for de små.

Syng med Kjell-Aksel

Dukketeaterforestillingen bygger på Cecilie Engers barnebok fra 1999, som nå er gitt ut på ny i forbindelse med dette teateret.
«Kjell-Aksel rocker» handler om det fineste lammet i hele Oslo, i hans egne øyne i hvert fall, som spiller i band og drømmer om å bli popstjerne. Ulla hans skal aldri bli til latterlige strømper og gensere som klør.
Sammen med katten Arild og kalven Matros har han sitt eget band – Animal Farm, som øver i bakgården til Fru Fredriksen. Denne gjengen møter du i Riksteatrets dukketeaterforestilling som får ungene til å synge med.
Bandet rocker nemlig opp sangene som alle i salen kan. Fra «Bæ, bæ, lille lam» til «Dyrene i Afrika».
Ingen ringere enn den anerkjente regissøren Stein Winge har formet stykket slik han har sett historien for seg i fantasien.
Kjell-Aksel får store problemer når han møter det nydelig lammet Iselin som han vil gjøre alt for å imponere. Problemet er bare at hans mor – Krøll-Lisa, akkurat da tvinger ham til å gå til frisøren og klippe av seg all den lange, imponerende ullen som han aldri i livet skulle klippe. Vil Iselin kjenne ham igjen og synes han er like kjekk da?

Kvalitet hele veien

Det er Jørund Bøgeberg som har arrangert sangene i forestillingen. Og han er ingen hvem som helst. Han er nå bassist i Hellbillies og har tidligere spilt med blant annet Aha, forteller teatersjef på Notodden, Øystein Ytterbø.
Han tror forestillingen blir ypperlig for de små. Den er lagd for barn fra 3 år og oppover og involverer barna i salen med både sang og spørsmål underveis.
Og etterpå, i foajeen, står dukkemakerne klare for å lære barna og deres foreldre hvordan man lett kan lage sin egen Kjell-Aksel-dukke med ting man har hjemme.
Hvis du vil lade opp til teaterforestillingen så er det nå en Kjell-Aksel-utstilling på Notodden bibliotek også.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken