På rekordtid hadde elever og ansatte ved skolen og kulturskolen planlagt og invitert til kulturkveld for Ukraina i skolens flerbrukshall.

Redd Barna Arrangementet var åpent for alle, ikke bare elever og foresatte. Og folk møtte opp i hopetall for å bli underholdt og ikke minst støtte alle de som nå er rammet av den grufulle krigen i Ukraina. Alt som kom inn av penger i løpet av kvelden gikk nemlig til Redd Barna sitt arbeid i det krigsherjede landet. Til sammen kom det inn 38.472 kroner i løpet av aksjonskvelden.

Videohilsener og bandinnslag

De kulturelle innslagene var mange og varierte, med bidrag både fra kulturskole-elever, nåværende og tidligere elever, samt «proffe» band som Compagniet og Norske menn i hus og hytte. I tillegg var det video-hilsninger fra blant andre Magne Raundalen og fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Ordføreren intervjuet Polen-farere

Ordfører Bengt Halvard Odden leste opp en uttalelse fra formannskapet i kommunen. Han intervjuet også Ragnar Nørstrud og Torill Solli Haugen som hadde vært med i busser til Polen og hentet krigsflyktninger. Det å høre deres opplevelser fra møtene med ukrainske flyktninger var sterkt for alle frammøtte, som altså ga så det virkelig monnet til Redd Barna.