– Det er kult at Notodden skal ha pride-feiring for første gang. Det må vi jo være med på, så jeg måtte rokere litt om på planene mine da jeg ble klar over det, mener Siri Kristiansen fra Oslo.

Velger bort Oslo

En gjeng studenter var i full gang onsdag kveld med å male plakater for å dekorere StuA Studentkro for helgens happening. Etter parade i sentrum og show på Bok & Blueshuset er nemlig studentkroa åpen for alle som vil utvide feiringen utover kvelden.

– Jeg og andre her skulle egentlig vært med i Pride-paraden i Oslo i vår, men den ble som kjent avlyst på grunn av skyteepisoden. Nå er jo Oslo-paraden blitt flyttet til denne helgen, men ettersom Notodden feirer pride for første gang samtidig, er det hyggelig å være her og bli med på det, sa Elise Kragstad.

Gleder seg

For flere av studentene vi møtte blir det første deltakelse i pride-arrangement – og de synes det er fint at det skjer på studiestedet sitt.

Noen blir med i paraden og noen tar del i feiringen senere på dagen. De håper det blir en fin dag for alle som bor i Notodden.

Lørdag kveld er det gratis inngang på StuA de to første timene – og det legges opp til både karaoke, dans og klubbstemning.