I dag er det som opptar folk mest strømmen og regningene som nesten slår beina under på folk. Regjeringen syntes de er så samarbeidsvillige og støttende at det ikke er måte på. De sier det er "en rettferdig omfordeling til fordel for vanlige folk"......

Hvem prøver de å lure?? Den strømstøtten de så "gavmildt" deler ut, begynner på det dobbelte av den normalprisen vi har hatt de 10 siste årene, nemlig 70 øre. Dette er så ynkelig og hyklersk som det går an å få det.

Vi leser i Telen, at de som driver med næringer i kommunen, sliter. De må ha "goodwill" fra både bank og leverandører. Hvor lenge kan de ha det på den måten? Dette er en vond spiral vi nå er inne i. Det får ringvirkninger over alt. Når folk får høye regninger, så har de ikke råd til å kjøpe klær, gå til frisøren, etc.

Allikevel, så vil altså ikke regjeringen SE hva som er i ferd med å skje..... Jeg har hørt mange argumenter, som "strømmen var dyr i fjor, også"...... nei, den var ikke det.....de to siste måneders strømregning er like høye som siste års strømregninger TILSAMMEN. Hvor er logikken? Vi får igjen på nettleia, blir det sagt så fint og flott..... Jada, 234 kroner ( for vår del), som man ikke får utbetalt før Everket får penger fra staten. Men det ble sagt at pengene skulle utbetales på forfallsdato. Den var ifølge siste faktura 31.12. Men pengene er ikke utbetalt. Hadde det vært andre veien, så hadde inkasso regningen vært i postkassa på fredag. Men, strømregningen, som sådan, var det ingen fratrekk på.....

Og så, midt oppi dette, kommer Sp med at de vil avvikle fylkeskommunen i nåværende form. Fylkeskommunen ligger i Skien, har alltid vært i Skien, og forblir i Skien, what's the difference??? Den regningen skal staten ta....staten er deg og meg....100 millioner, skal de bruke......Si meg, hvor mange i Notodden har merket at vi er sammenslått med Vestfold? Hvor ofte har man behov for å ha fysisk kontakt med fylkeskommunen??? Vi er Telemarkinger uansett, som de er Vestfoldinger.....Har de virkelig ikke andre ting å bruke 100 millioner på?? Hva med å la det nye fylket få fotfeste før man setter i gang en reverseringsprosess? De er jo knapt nok innkjørt.

Jeg har aldri vært borti en regjering som har klart å lage til så mye rot og trøbbel på så kort tid som den sittende regjeringen nå har gjort. Noen sier "vi må la dem få en sjanse"...... De har fått den sjansen, de hadde et 100 dagers mål, som de ikke har klart å gjennomføre. ALT blir dyrere og vanskeligere for folk. Mat, strøm, drivstoff, etc. Så prøver Sp-lederen å rettferdiggjøre dette; "det har blitt rimeligere å bruke ferger"..... Si meg, hvor mange av Norges befolkning har behov for ferge? Og hva hjelper det, når de pengene de kunne spart, går til å betale strømregningene???

Alt henger sammen, på en eller annen måte. Når skal regjeringen høre på folket? Det går mot et opprør uten like, og de løfter ikke blikket opp fra kontorpulten sin på Stortinget.

Og som siste rosinen i pølsa; Taliban blir hentet til Norge med privatfly, betalt av norske skattebetalere...... Jeg tror de har gått helt fra sans og samling..... STOPP VERDEN, JEG VIL AV.

Torun Iversen