Gå til sidens hovedinnhold

Til blodslit i Italia

Artikkelen er over 18 år gammel

Det er litt av et blodslit som venter de sju syklistene fra Notodden sykkelklubb som drar til de italienske alper denne uka. Totalt 667 kilometer skal sykles – via seks etapper.

Gary Turner, Runar Sørensen, Liv Marte Holvik, Hanne Wormlie, Toril R. Turner, Kjell Ove Velta og Jan Tore Sletta skal alle delta i løpet Giro Delle Dolometti.

Fra søndag

Kommende søndag sykles den første av de seks etappene – med start i den italienske byen Bolzano. Og de fleste gleder seg.
–Dette er noe vi har snakket om å gjøre lenge. Nå blir vi endelig med, sier Toril R. Turner, som innrømmer at hun gruer seg noe, som en av 800 syklister som deltar i løpet. 70 av dem er fra Norge, og Notodden-syklistene kjører for det norske laget.
–Det blir en type landskamp mellom landene. Og siden Norge vant løpet i fjor, sykler vi med gule ledertrøyer, forteller Jan Tore Sletta.

Ekstremt

Det er spesielt den tredje etappen de frykter. Etappen strekker seg over 154 kilometer, med en stigning på hele 16 prosent visse steder.
–Det er ganske ekstremt. Det betyr at det er brattere enn Gaustatoppen. Og med tanke på at 18 prosent er det bratteste det er mulig å sykle, blir dette tøft, sier Sletta, som legger til at høyeste punkt i løpet er på 2239 meter over havet. Løpet går over seks dager – med en innlagt hviledag på onsdag.

Fullføre

Formen skulle det være lite å si på. For med treningsturer på omlag 170 kilometer per økt, skulle legger og lår være klare for en trøkk.
–Det blir spennende og tøft. Det aller viktigste blir å fullføre, sier Velta. I fjor fullførte kun 350 av de 800 som startet rittet i de italienske alpene.

Kommentarer til denne saken