Topp fem i verden for både kvinner og menn kommer til Norsjø når VM-medaljer skal deles ut i Cable Wakeboard 14.-16. august. Femten av de tyve best rangerte for begge kjønn er blant de rundt 130 startende fra 26 nasjoner. Wakeboard-konkurransen er like snowboard - de beste og mest kjente kjørerne dukker ikke alltid opp på alle konkurranser, men velger heller nøye hvilke de skal delta på.

Det er ingen tvil om at VM Cable Wakeboard på Norsjø, som starter med kvalifiseringer allerede 11. august og som avvikler finalene 14.-16. august, har fanget toppkjørernes interesse, skriver VM-arrangøren i en pressemelding.

Telen ga VM-banen et forsøk. Resultatet kan du se her.

Verdensmestere

Det bugner av tidligere og regjerende europa- og verdensmestere blant de ca 130 påmeldte. Blant dem er det kjørere fra samtlige seks kontinenter, og i spissen for dem alle kommer de to siste års Europamester og VM-favoritt Julia Rick (21) fra Tyskland og hennes jevnaldrende landsmann Frederic von Osten, verdensmester på Filippinene i 2012 og europamester i svenske Fagersta i 2013.

Her er noe av det man kan forvente av VM-håpet. (Saken fortsetter under videoen)

- Når vi kan presentere en av verdens aller beste wakeboard-baner, er det lov å håpe på store prestasjoner. Det blir utrolig spennende å se hvordan toppkjørerne mestrer den nye banen vår. De elementene vi har nå fins bare på et begrenset antall baner rundt i verden, men jeg regner med at de beste har sikret seg bra trening fram mot mesterskapet. De har jo visst om elementene våre en god stund, sier sportsansvarlig for VM, Trond W Andersen, i pressemeldingen.

Lokalt VM-håp

Det lokale håpet er Nora Andersen (16) fra Akkerhaugen. Dette blir hennes andre verdensmesterskap med det norske flagget på brystet.
– Jeg kjører wakeskate, som er wakeboard uten bindinger. Jeg kom på fjerdeplass i VM i Filippinene for to år siden, så jeg håper å tangere det i august.
Hun sliter med en kneskade, og skulle gjerne deltatt i wakeboard også, men det ser mørkt ut, sa hun til Telen tidligere i sommer.

Unge utøvere

Det er også en tredje tysker, Dominik Gührs (24), som er en het potet. Han endte såvidt utenfor pallen i VM 2014 og tok sølv i Fagersta-EM i fjor. Et tredje hett navn i herreklassen er sør-koreaneren Im San, som bare 15 år gammel tok VM-bronse i 2012. En annen kandidat er 18 år gamle Sam de Haan fra Nederland topper verdensrankingen etter mange gode konkurranser det siste året.