Kirvil på landslaget

<B>VIL SATSE PÅ FOTBALL:</B> Kirvil Schau Odden har bestemt seg for å trappe ned friidrettssatsingen og konsentrere seg om fotball den kommende perioden.

<B>VIL SATSE PÅ FOTBALL:</B> Kirvil Schau Odden har bestemt seg for å trappe ned friidrettssatsingen og konsentrere seg om fotball den kommende perioden.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hun har vunnet 10 individuelle UM-medaljer i friidrett. Nå er hun endelig på landslaget – i fotball.

DEL

For en drøy uke siden fikk Kirvil Schau Odden den gledelige beskjeden om at hun var innlemmet i landslagstrener Jarl Torskes J19-tropp som reiser til La Manga lørdag. Det har gått fort i svingene for den allsidige idrettsutøveren.

Stor forskjell

Snøggs ballstopper trener for tiden med landets beste damelag, Røa. Overgangen fra 3. divisjonstreninger til økter med landseliten har vært enorm, men Schau Odden mener hun har vokst med oppgavene.

–Det er en enorm forskjell i alt som skjer på treningsfeltet. Jeg tror likevel jeg har hevet meg i takt med nivåøkningen, mener landslagskeeperen, som nå overtar den lokale landslagsarven etter Ingrid Bruserud og Marthe Kvaale.

Satser fotball

Friidrettsutøveren og fotballspilleren Kirvil Schau Odden har gått noen runder med seg selv den siste tiden. Toppsatsingen er umulig å kombinere, og hun må nå ta et karrierevalg innen idretten.

–Det er ingen enkel avgjørelse. Det som skjer nå får trolig en innvirkning på valget mitt. Jeg kommer nok til å satse på fotball i tiden fremover, mener den talentfulle idrettsjenta, som skal opp mot USA, Frankrike og Skottland under landslagets treningsleir på den spanske solkysten.

–Vise meg frem

Hun er ikke skremt over å ta steget fra 3. divisjon til møter med noen av verdens beste nasjoner. Denne sjansen har hun ventet på.

–Ja, nå får jeg virkelig muligheten til å vise hva jeg kan. Dette blir utrolig spennende, smiler ungjenta som har tre gull, to sølv og tre bronsemedaljer fra ungdomsmesterskapene i friidrett i øvelsene høyde, kule og diskos.

Artikkeltags