Gå til sidens hovedinnhold

Det nærmer seg VM-rekord

Artikkelen er over 7 år gammel

26 nasjoner er klare for VM i Cable Wakeboard på Norsjø 10.-16. august i år. Det er bare seks nasjoner færre enn på Filippinene for to år siden, og fortsatt er det tre uker igjen til påmeldingsfristen går ut.

Cable Wakeboard har opplevd en eventyrlig geografisk spredning de senere årene. Da verdensmesterskapet sist ble arrangert i Europa, i tyske Neubrandenburg i 2010, stilte 16 nasjoner til start. På Filippinene to år senere var dette tallet doblet, ikke minst takket være mange nye asiatiske nasjoner. Nå, tre uker før påmeldingsfristen er ute, har allerede 26 nasjoner meldt sin ankomst til Norsjø og Telemark, skriver arrangøren i en pressemelding.

Håper på rekord

- Vi har et håp om å slå nasjonsrekorden fra 2012, men er fornøyd allerede. Det viktigste er jo tross alt at vi får samlet de beste wakeboarderne i verden, og at de får se at Norsjø Kabelpark absolutt er verdt å komme tilbake til, sier leder i VM-selskapet, Kjell-Gunnar Dahle.

Fem kontinenter

Fem kontinenter er representert på den foreløpige deltakerlista, som består av drøyt 100 deltakere. De fleste kommer fra Europa, men også utøvere fra Nord-Amerika, Asia, Afrika og Australia har meldt sin ankomst. De forente arabiske emirater stiller f eks i et VM for aller første gang med en gruppe på 15 utøvere/ledere. De er foreløpig ikke tilsluttet det internasjonale vannski- og wakeboardforbundet (IWWF), og må derfor ha en spesiell godkjenning for å kunne starte.

Verdensklasse

- Det kan fort bli 50-100 deltakere til, og da står trolig nasjonsrekorden for fall. Vi venter også på at de beste nasjonene skal nominere sine senior-lag etter kvalifiseringsrunder nå i sommer. Men vi vet allerede at det blir verdensklasse-wakeboarding på Norsjø denne uka i august, og vi er veldig fornøyd med at vi kan tilby en av verdens beste cable wakeboard-baner, sier Kjell-Gunnar Dahle.

Kommentarer til denne saken