Gå til sidens hovedinnhold

Går for klubbrekord

Artikkelen er over 11 år gammel

Lene Therese Myrland (15), Ingrid Mork Nygård (16), Simen Wästlund (16) og Sindre Sandven (16) har målsettingen klar foran lørdagens ungdomsstafett under tiomila i Sverige.

Notodden orienteringslag har gjort det bra i stafetten de siste årene. I fjor endte de på 31. plass av rundt 300 lag, mens klubbrekorden er 19. plass.

–Målsettingen er å ta den, sier Sindre Sandven, som løper ankeretappen.

God Start

Det er forskjellig vanskelighetsgrad på de fire etappene. Derfor gjelder det å komponere laget riktig ut fra løpernes gode og dårlige sider. Lene Therese åpner med en krevende etappe på 4,7 kilometer.

–Jeg kommer til å safe for å unngå de store bommene. Jeg har ikke lyst til å ødelegge for laget med en dårlig start, sier lagets yngste deltaker som overlater ansvaret til Ingrid Mork Nygård på 2. etappe.

–Jeg skal beinfly det jeg kan. O-teknisk er den ikke så krevende, så jeg satser på min løpsstyrke, sier 16-åringen som nå har byttet ut skiskytterutstyret med orienteringshabitten.

Gutta til slutt

Laget forlot bussterminalen klokken 06.55 i dag tidlig. Lørdag er klare til innsats i Finspäng i Östergötland. Når Sindre Sandven passerer mål har de forhåpentligvis satt ny klubbrekord.

–Det bør være målsettingen. Når jeg får klapset fra Simen så blir det å satse alt. Jeg har seks kilometer med orientering foran meg, og håper selvsagt utgangspunktet er så godt som mulig, sier han før han stiger om bord i bussen.

NOL har også med seg Magnus Sandven (14) til Sverige. Han skal løpe på et mikslag med løpere fra Vestfold. Han har ikke noe i mot å bli "leid" ut, og tar det ikke så tungt at han ikke får løpe på et reint NOL-lag.