– Det er bra vi har typer som sier de vil bli best

Samarbeid: Vebjørn Hovdejord har nå inngått samarbeid med Frode Iversen og Notodden Bil og Speed Shop. Iversen er imponert over holdningen til 16-åringen – og at han tør å gå ut å si at han vil bli best.

Samarbeid: Vebjørn Hovdejord har nå inngått samarbeid med Frode Iversen og Notodden Bil og Speed Shop. Iversen er imponert over holdningen til 16-åringen – og at han tør å gå ut å si at han vil bli best.

Frode Iversen håper han kommer til å støtte Vebjørn Hovdejord i mange år framover.

DEL

– Vi har troen på han her på Notodden Bil og Speed Shop. Han er vanvittig dedikert og seriøs – og han er villig til å trene det som trengs for å bli best i to idretter, sier Iversen, som i går overrakte 16-åringen det synlige beviset på 15 000 kroner.

I tillegg kommer det noen andre goder på toppen.

Trenger slike typer

16-åringen fra Heddal har markert seg både i langrennssporet og på friidrettsbanen. Og den kombinasjonen har han tenkt å fortsette med i lang tid framover. Nå har han sikret seg sin første store lokale sponsor. Iversen er glad for at det er noen som er så tøffe som Hovdejord i Notodden-idretten.

– Han stikker seg fram og sier han vil bli best. Den reisen har vi lyst til å være med på – og jeg håper han er en inspirasjonskilde for andre. Han viser at det går an hvis man bare trener nok – og ikke satser på å flyte på talent for lenge. Lokalsamfunnet trenger typer som Vebjørn – han er en positiv markedsfører av Notodden, mener Iversen.

Markert seg

I vinter markerte han seg under Hovedlandsrennet. Han var på vinnerlaget til Telemark under Hovedlandsrennet og gikk inn til fjerdeplass individuelt. Han vant Ungdomsbirken.

Under Hovedlandsrennet ble han kontaktet av den norske skifabrikanten Madshus – og kommende vinter bytter han fra italienske Skitrab.

–Det var moro at de tok kontakt og ville ha meg med på laget. Nå får jeg helt nye skipar til kommende sesong, sier Hovdejord, som var godt fornøyd med skiene han testet fra Madshus.

– De sendte et tilbud, og det slo jeg til på, sier han, og forteller at han har blitt aktiv på sponsormarkedet.

– Det er dyrt å drive med to idretter, og spesielt langrennsdelen koster. Alt blir lettere når man får med seg støttespillere på laget. Reise, utstyr, overnatting. Alt koster.

I KVELD: Vebjørn Hovdejord løper en viktig 3000 meter på Nadderud i kveld. Plasseringen er ikke viktig – han er ute etter best mulig tid på 3000 meter.

I KVELD: Vebjørn Hovdejord løper en viktig 3000 meter på Nadderud i kveld. Plasseringen er ikke viktig – han er ute etter best mulig tid på 3000 meter.

Tyrvingleker i dag

I kveld løper 16-åringen et av sesongens viktigste løp. Han ønsker ikke å snakke så mye om det, men han vet at en god tid på kveldens 3000 meter under Tyrvinglekene kan sende han helt til Baku i juli. Der arrangeres European Youth Olympic Festival, og per i dag konkurrerer han med to 17-åringer om en plass i den norske troppen dit. Kravet klarte han da han løp på 8.47,64 for noen uker tilbake.

I kveld stiller han i seniorklassen.

– Jeg håper å komme i et godt heat. Jeg er ikke så veldig opptatt av plasseringen. Det er tiden som betyr noe, sier han.

Også de to 17-åringene han kjemper med om en plass til Baku stiller på Nadderud.

To stipender

Iversen og Notodden Speed Shop gikk tidligere i år ut fortalte om sine stipendier. Iversen ville ha inn søknader, men han fikk ikke så mange som han hadde trodd.

– Det er mange som kommer og spør om penger, men vi ønsket noe mer. Vi ville ha en begrunnelse – og den presentasjonen Vebjørn kom med var god. Det koster å drive med idrett – og Vebjørn satser i tillegg på to – hvor han har konkrete målsettinger.

Artikkeltags