Kjære Notodden by.

Tiden går fort når man har det gøy, er det en eller annen som har sagt en gang i tida. Det skal jeg si meg helt enig i. Tiden går raskere når man er i flytsonen og ting fungerer også. Sånn er det bare.

Vi har valgt en retning vi tror på, det er minst like viktig i motgang å være tro mot den retningen vi har valgt. Det er veien vi går nå som skal legge grunnlaget for at Notodden FK skal gjøre det godt i Adeccoligaen i 2015.

Jeg har nå vært i Notodden FK i 373 dager. En tid jeg ikke ville byttet bort med noe. Bortsett fra og spilt for Liverpool da, men det toget har gått for lenge siden.

Mitt forhold til Notodden fra tidligere har vært positive. Jeg var på opprykkskampen på Sport mot Lørenskog i 2006 som publikummer. Jeg husker kampen godt. Jeg stod i regnet bak målet som min gamle klassekamerat fra Kolstad (Kenneth Bårds­eng) voktet i første omgang.

Jeg husker Alsaker vant bil mens han satt i garderoben og gjorde seg klar til andre omgang, jeg husker stemningen, jubelscenene etter kampen og entusiasmen blant folk i byen. Det er opplevelser jeg ikke er alene om å huske, vil jeg tro.

Jeg spilte den siste kamp­en som NFK har spilt på Sport i seriesammenheng, for HamKam i 2007. Et annet minne er kampen mot NFK i åpning­en av Idrettsparken i 2008 da jeg spilte for Odd. TV-kamp, fulle tribuner, sol og kampen endte uavgjort. Jeg hadde forøvrig et volleyskudd fra 17–18 meter som jeg fortsatt ikke skjønner ikke gikk inn, nok om det.

Alle disse minnene er viktige og minnerike deler av NFK-historien som jeg er glad jeg har vært involvert i fra forskjellige kanter. Neste gang vil jeg oppleve det som en av dere…

Etter et «langt» liv i fotballen har jeg lært meg at samhold, ydmykhet, hardt arbeid og positivitet er viktige faktorer for å lykkes både på banen og utenfor banen. Jeg kan med hånda på hjertet si at spillerne våre prøver å jobbe etter disse faktorene hver eneste dag.

Dette er gutter som alle jobber eller studerer ved siden av fotballen. De vil det beste og har massevis av kvaliteter. Da er det enkelt å stille seg spørsmålet hvorfor resultatene ikke har vært så gode som vi hadde håpet på før sesongen. Dette har jeg forståelse for. Forklaringene og år­-sak­ene er mange. En av disse er at jeg ikke har gjort jobben min godt nok så langt.

Det har ikke stått på viljen og ønsket om å lykkes, ei heller redselen for å mislykkes. Viljen og ønsket om å lykkes ligger der til en hver tid og er en viktig og positiv del av drivkraften min. For å lykkes tror jeg vi er avhengig av å få med oss menneskene i byen i større grad enn hva som er tilfelle akkurat nå. Der har vi heller ikke vært gode nok og ønsker å bli bedre.

Derfor ber jeg dere om hjelp. Vi ønsker inderlig at Notodden by skal være stolt av fotballklubb­en og skal ønske å identifisere seg med den. Kan dere hjelpe oss med det?

Jeg tenker da ikke på hvordan vi skal spille eller hvem som bør spille. De har jeg mange nok av fra før.

Send meg gjerne en mail (kenneth.dokken@notoddenfk.no) eller kom nedom stadion for en prat. Telefoner er jeg ikke fullt så stor tilhenger av. Det hadde jeg satt pris på.

Når det er sagt, så er vi utrolig glade for de som allerede er med oss. Da tenker jeg spesielt på supporterne og de frivillige som er positive og står på. De gjør en fantastisk jobb som jeg burde vært flink­ere til å berømme. Fortsett det gode arbeidet!

For å nå målet om å gjøre det bra i Adeccoliga­en i 2015 trenger vi din hjelp. Bli med på reisen. Vi trenger dere!


Kenneth Dokken,
hovedtrener,
Notodden FK