Kirvil på landslaget

<B>LANDSLAGET: </B>Kirvil Schau Odden er tatt ut på det norske fotballandslaget.

<B>LANDSLAGET: </B>Kirvil Schau Odden er tatt ut på det norske fotballandslaget.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Snøggs Kirvil Schau Odden er tatt ut på det norske J-19 landslaget.

DEL

Onsdag kveld fikk Snøgg-keeperen beskjed om at hun er en av to keepere som skal være med til La Manga i tidsrommet 27. februar til 6. mars.

Tre kamper

Troppen består av to keepere, og landslaget skal spille kamper mot Frankrike, Italia og USA under samlingen.

–Det var veldig moro å få meldingen om uttaket. Jeg hadde et lite håp ettersom landslagstrener Jarl Torske ringte i forrige og fortalte at jeg var aktuell. Men jeg ble likevel overrasket, sier 18-åringen, som er troppens eneste 3. divisjonsspiller. Schau Odden tror ikke bakgrunnen for uttaket er at landslagsledelsen har sittet ringside og sett henne i aksjon for Snøgg.

–Det er nok neppe det. Det er nok heller treningene med Røa og keepertreningene med Tore Kaspersen som har gjort utslaget, sier hun.

Sistnevnte har nå blir keepertrener for det norske damelandslaget, og har sikkert visket kollega Torske noen ord i øret om sin elev.

Snakkis

Keeperegenskapene til Schau Odden har lenge vært en snakkis på Notodden, og mange har ment at 18-åringen har vært moden for å prøve seg på landslaget. Når hun nå er tatt ut, følger hun en god tradisjon med at keepere fra Notodden ender på landslaget. På damesiden har både Ingrid Bruserud og Marte Kvaale spilt med flagget på brystet de siste årene. Schau Odden innrømmer at hun må vurdere et klubbskifte etter hvert hvis det viser seg at hun spiller seg fast inn i troppen. I tillegg til at hun trener med Røa – så har også andre lag i Toppserien vist interesse for henne.

–Nå får jeg konsentrere meg om å gjøre en god jobb på samlingen. Det bør vel være mulig å få noen minutter med spilletid når vi bare er to keepere på La Manga, sier hun.

Troppen består av totalt 18 spillere, og snøggerens konkurrent om keeperplassen er Fløyas Guru Pettersen.Les mer i papir- eller pdf-utgaven av Telen.

Artikkeltags