Telemark Sps nominasjonskomités innstilling til nominasjonsmøtet er endelig, og som ventet er stortingsrepresentant for partiet, Åslaug Sem-Jacobsen, renominert og foreslått på 1. plass til stortingsvalglista for Telemark Senterparti før neste høsts stortingsvalg.
Wenke Haaven foreslo Bjørn Sverre Seberg Birkeland som både 3. og 5. kandidat på lista, men han tapte nominasjonen med henholdsvis seks og fem stemmer. Birkeland er i stedet nominert på 7. plass.
Åslaug Sem-Jacobsen er svært fornøyd med nominasjonen etter at hun har vært tydelig på at hun ikke er ferdig på Stortinget og gjerne tar en periode til.

Takknemlig
– Stoooor stas. Jeg kjenner på en voldsom takknemlighet over at nominasjonskomiteen til Telemark Sp enstemmig har innstilt meg som nr. 1. Ikke minst fordi samtlige lokallag har gjort det samme, og også Senterungdommen og Senterkvinnene, sier Sem-Jacobsen i en kommentar.
– Jeg håpet fylkeslaget skulle være fornøyde med jobben jeg har gjort på Stortinget så langt, så derfor må jeg nå med litt, bare litt, lavere skuldre takke alle som ønsker at jeg fortsatt skal være så heldig å få fronte partiet vårt i Telemark sin kamp for å få regjeringsskifte til høsten. Resten av den foreslåtte lista består av så mange dyktige folk at jeg har skikkelig trua på at vi nå skal gjøre en iherdig og svært god valgkamp. Nominasjonsmøtet må selvfølgelig først få si sitt om den endelige stortingsvalglista vår, men uansett resultat av den så ser jeg fram til kampen mot sentralisering og ulikheter det kommende året, sier Sem-Jacobsen.

Nominasjonen
Nominasjonskomiteen i Telemark Senterparti har foreslått følgende stortingsvalgliste overfor nominasjonsmøtet i Telemark Senterparti som holdes på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Bø på lørdag 28. november.

Organisasjonen har gjennomført to runder i organisasjonen og henvendelse til foreslåtte kandidater, i tillegg til intervjuer med aktuelle kandidater.

De legger fram følgende innstilling:

1. Åslaug Sem-Jacobsen, Notodden, enstemmig

2. Olav Urbø, Tokke, 6 stemmer

3. Trond Ballestad, Skien, 6 stemmer

4. Anna Henriette Straume, Drangedal, enstemmig (ungdomskandidat)

5. Jan Thorsen, Nome, 5 stemmer

6. Anne Kristine Grøtting, Porsgrunn, enstemmig

7. Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, Tinn, enstemmig

8. Siri Blichfeldt Dyrland, Midt-Telemark, enstemmig

9. Jon Rikard Kleven, Vinje, enstemmig

10. Beate Marie Dahl Eide, Seljord, enstemmig

11. Grunde Wegar Knudsen, Kragerø, enstemmig

12. Terje Riis-Johansen, Skien, enstemmig

Nominasjonskomiteen Telemark Senterparti har bestått av:

Anne-Nora Oma Dahle, Nissedal, leder
Knut Jarle Sørdalen, Kragerø, nestleder
Wenke Haaven, Tinn
Bård Naas, Skien
Torunn Brukåsa Kleiva, Nome, Senterkvinnene
Jon Olav Svartdal, Seljord, Senterungdommen
Bjørn Nordskog, Kviteseid