Sammen med kvinnene som alle har opplevd netthets, har den tidligere kulekjøreren laget en video som får nett-trollene fram i lyset.

– Sammen er vi dynamitt, og vi skal vise trollene at de bare kan holde seg i skogen der de hører hjemme. Vi må aldri la frykt for andre stå i veien for drømmene våre, sier Kari Traa til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Trakassering

De åtte kvinnene er Johanna Grønneberg Mesa, Helene Drage, Suzanne Svanevik, AnnSofi Pettersen, Tokyo Diiva, Tinashe Williamson, Tanja Amanda Pettersen og Sofia Sjöström.

Sammen tar de til motmæle mot de som har kommet med rasistiske kommentarer, drevet med trakassering eller på en annen måte framsatt trusler. For å spre dette budskapet både i Norge og utlandet, har de laget en kampanjefilm. Der avsløres både trollene og innholdet i hetsen. Hensikten er å vise at denne sjikanen ikke tolereres.

– Disse kvinnene er både tøffere og sterkere, mener hun.

– Overfor trollene og andre er det viktig å signalisere at kvinner i det offentlige rom ikke skal være engstelige for hva andre sier og mener. Derfor har jeg satt i gang denne kampanjen, sier Traa, som håper å starte en folkebevegelse.

I søkelyset

– Disse flotte kvinnene kan være stolte av seg selv. Jeg var selv utøver i en tid der sosiale medier ikke var så mye brukt, og jeg fikk knapt med meg at noen folk hadde negative meninger om meg, tillegger hun.

– Nå skal folk mene noe om alt. En liten gruppe har som eneste mål å plage eller irritere folk og se hvor langt de kan tøye strikken. Gjerne anonymt, påpeker den tidligere OL-vinneren.

Mange kvinner i det offentlige søkelyset opplever alt fra ubehageligheter om utseende, rase, religion og politikk til direkte trusler om vold og overgrep. Mange mener at det også er en del av prisen for å være synlige og ha meninger. Det er ikke Kari Traa enig i.

– Jeg ønsker å synliggjøre trakassering av kvinner på nett og fokusere på at kvinner bør bygge hverandre opp og ufarliggjøre trollene sammen. (ANB)