Gå til sidens hovedinnhold

Solfrid ble «kidnappet» av kollegene og hedret med pris: – Hun er vår stjerne!

1. desember mottok Solfrid Pedersen fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste for Cubus AS, i hele 30 år har hun gledet kundene på Notodden. Medaljen tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Solfrid, som selv ikke viste om utmerkelsen, ble kidnappet av gode kolleger og overrasket med feiring og en bedre middag.

– Vi fant ut at vi måtte gjøre noe litt spenstig for å markere 30-årsjubileet, vi bestemte oss rett og slett for å kidnappe ho litt, ler Cubus-kollega og daglig leder Tone-Marit Fostvedt.

– Jeg trodde jeg skulle kjøre en kollega til byen etter jobb, plutselig sto alle de andre kollegene våre utenfor restauranten. Jeg hadde ingen anelse om utmerkelsen og det kom som en skikkelig overraskelse, smiler Solfrid.

Det er stas å bli satt pris på

Selv om Solfrid egentlig er en oppmerksomhetssky dame, syntes hun det er veldig hyggelig å bli satt pris på, både av kolleger på Notodden og fra Cubus sentralt.

– Jeg er nok ikke den som stikker hodet lengst eller først fram, men det er klart det er veldig stas å motta en slik pris. Det er hyggelig å bli satt pris på og få en bekreftelse på at innsatsen man legger ned blir lagt merke til. Vi kan kanskje alle bli bedre på å sette pris på, og rose hverandre, det gir virkelig en boost, smiler Solfrid.

Mye har skjedd på 30 år

1. desember var det nøyaktig 30 år siden Solfrid begynte å jobbe på Cubus. I løpet av årene har hun vært med på en omfattende utvikling, både med Cubus-kjeden og Tuvensenteret.

– Når man tenker tilbake på det, så har det vært en vanvittig utvikling. Man tenker ikke på det i det daglig, men sammenlagt har det skjedd veldig mye. Jeg har vært med på flere butikk-rokeringer, ombygging av hele Tuvensenteret og digitalisering. Jeg startet i butikk den gang vi måtte gå rundt med prismaskin og individuelt prissette varene, nå kommer alt ferdig. Før hadde vi også manuelt kassaapparat med kontanter, nå er vipps, kortbetaling og digitalt kassaapparat dagligdags, forteller Solfrid med et smil.

Berømmes som en stjerne

Tone Marit oppsummerer Solfrid som en stjerne og berømmer kollegaen for fantastisk innsats gjennom alle år.

– Solfrid setter alltid kunden i fokus uansett hva, hun har et brennende engasjement som er imponerende etter så mange år. Det er ingen selvfølge å være så dedikert og entusiastisk som Solfrid er. For oss er hun en stjerne, roser den daglige lederen.

Godt humør og engasjement er nøkkelen

Solfrid mener godt humør og engasjement er løsningen for å holde motet oppe etter mange år, gode kolleger hjelper også.

– Dagene går lettere når man holder seg engasjert og har gode kolleger rundt seg. Det er klart det er tunge dager her som alle andre steder, men vi klarer alltid å finne gnisten igjen. Jeg har vært heldig med flotte kolleger gjennom hele løpet, selv om det har vært mange naturlige utskiftninger underveis, sier Solfrid.

Moten gjennom 30 år

Til tross for 30 år i mote og fashion kan ikke Solfrid komme på noen radikale trendforskjeller gjennom hennes tid.

– Det er vel litt sånn at Cubus hele tiden har hatt fokus på såkalte «basic» plagg og bruksklær, derfor har det ikke vært de store svingningene. Sesongene og moten har naturligvis variert men det er ikke noe som har utmerket seg så voldsomt. Her i butikken har den største utviklingen skjedd med størrelsen på avdelingene. Vi har gradvis fått størree lokaler, større herreavdeling, og det har vært et generelt større varetrykk i butikken, forteller Solfrid.

– Du vet hva jeg skal ha, du

Etter 30 år i butikken har Solfrid fått flere faste kunder som spør etter henne, det syntes hun er veldig koselig.

– Det kommer stadig inn kunder som helst vil handle med Solfrid, forteller Tone Marit.

– De pleier å se på meg og si «Ja, du vet hva jeg skal ha, du», det er bestandig hyggelig, ler Solfrid.

Har funnet drømme-yrket

Kunder i butikk er kanskje ikke klar over hvor belastende og omfattende butikkyrket faktisk er, det skjer mye i kulissene vi kunder ikke er klar over. Likevel kan ikke Solfrid se for seg et annet yrke.

– Det er ingen tvil om at det er et tungt yrke, spesielt for rygg og bein. Vi går og står veldig mange timer i løpet av en dag, i en stor butikk blir det fort noen kilometer. Samtidig tror jeg det hadde vært kjedelig om det var annerledes, hver dag er ulik og vi møter masse hyggelige mennesker. Jeg kjenner flere som har byttet yrke og savnet det sosiale med å jobbe i butikk, selv trives jeg så godt at jeg ikke kunne sett for meg å gjøre noe annet. Man må nok være en sosial person for å trives i butikk, sier Solfrid.

– Da tolker jeg det slik at det blir 30 år til på Cubus?

– Fullt 30 år blir det nok ikke, men jeg har ingen planer om å gi meg med det første, ler Solfrid med et smil.

Kommentarer til denne saken