Ingen hopper høyere eller lengre enn Sondre

Sondre Mork Kasin fra Snøgg friidrett er blant de mest spretne 16-åringene i landet.

Sondre Mork Kasin fra Snøgg friidrett er blant de mest spretne 16-åringene i landet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke rart Sondre Mork Kasin smiler på toppen av seierspallen. Det er for tiden ingen 16-åringer i landet som hopper høyere i årsklassen uten tilløp.

DEL

Spretten 16-åringNylig ble snøggeren kretsmester i høyde uten tilløp. Med resultatet 1,47 meter hoppet han seg også til topps på årsstatistikken for 16-åringer i øvelsen.

–Det betyr mye for meg å oppnå disse resultatetene, sier 16-åringen.

Trent godt i det siste

Det var i februar 2017 at Mork Kasin fant ut at friidrett var noe han ville satse på.

–Jeg har trent godt i det siste. Mye styrke, spenst og sprint. Disse resultatene forteller meg at det jeg gjør fungerer og gir resultater, sier Mork Kasin - som ikke har egen trener - men som lærer av å se på video for å lære seg teknikker i høyde, tresteg og lengde.

–Det er klart man ønsker seg en trener. Da kan jeg terpe mer på detaljer og andre småting. Men foreløpig får jeg klare meg sjøl, sier 16-åringen - som tror det er i tresteg han har størst forutsetninger.

–Det er det jeg liker best. Men foreløpig går det greit å kombinere flere øvelser. Søndag er det kretskamp i Grimstad og der skal jeg til og med være med i kule, smiler han og forteller at UM-krav utendørs nå er tatt og at en ny jakt har begynt.

–Det hadde vært moro å kvalifisert seg til junior-NM. Det er ikke så langt opp, sier han.

Klubbrekord i tresteg

Han ble også kretsmester i tresteg uten tilløp. Her hoppet 8,76 meter og satte med det ny klubbrekord. Også her årsbeste i landet, men denne øvelsen er det langt færre som deltar i. Høydehoppet som sendte han til topps på årsstatistikken i Norge var imidlertid ikke klubbrekord – den innehar fortsatt Tor Dubowski med 1,48.

Per Karlberg i Snøgg Friidrett forteller at Mork Kasin pådro seg mye oppmerksomhet under KM i Eidangerhallen.

–Det er klart slike prestasjoner blir lagt merke til. Det var veldig mange som ville ha med seg hans forsøk på høyden 1,49 - som ville gitt ny klubbrekord og en enda bedre årsbeste i Norge, sier Karlberg og mener oppmerksomheten kanskje satte han litt ut i de tre forsøkene.

–Men det er god læring å takle den type press også. At han har høyden inne vet alle som så hoppet på 1,47. Jeg vil påstå han var godt over 1,50 i det hoppet, mener Karlberg.

Artikkeltags