Nå skal det bli tribune og speakerbu på friidrettsbanen

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av 2019 kan speakerbu og tribune være på plass langs Idrettsveien på Sætre.

DEL

Snøgg Friidrett har fått laget noen foreløpige tegninger på hvordan de kan tenke seg sluttresultatet og nylig fikk de 200 000 kroner fra fond for idrett, kultur og frivillighet i Notodden kommune.

Støtte fra stiftelse

Tidligere har de fått 120 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Noen av disse pengene har gått til sittebenker utenfor garderobebygget, men det står fortsatt penger igjen på kontoen til tribune.

-Vi har et ønske om at friidretten skal være sosial og samlende. Dessuten ser vi for oss å arrangere større stevner enn bare treningsstevner på banen. Da trenger vi litt bedre fasiliteter enn hva vi har i dag, sier Line Berget Hedegart, som nå er utnevnt til prosjektleder for speakerbu- og tribuneprosjektet.

-I speakerbua vil det også bli plass til utstyr. Da kan vi fjerne containeren som i dag fungerer som lager, sier hun.

Den gamle tribunen og speakerbua ble revet i 2014 for å gi plass til den nye friidrettsbanen.

Den gamle tribunen og speakerbua ble revet i 2014 for å gi plass til den nye friidrettsbanen. Foto:

Spillemiddelsøknad

Hva prosjektet kommer til å koste er uklart, men det skal nå søkes om forhåndsgodkjenning av spillemidler til speakerbua. Tribune får man ikke spillermidler til å bygge.

-Men vi er opptatt av å tenke helhet når vi starter et slikt prosjekt. Nå har vi fått laget noen tegninger som utgangspunkt, men hva vi kommer til å falle ned på er uklart. Vi ser egentlig for oss tre byggetrinn, sier Berget Hedegart og forklarer;

-Vi må lage en platting til speakerbua og tribunen, og i tillegg sette opp en støttemur mot Idrettsveien. Det håper vi å være ferdig med til sommeren. Så kommer speakerbua - deretter tribune, forteller Berget Hedegart, som også vil koble inn skøytegruppa til dialog om prosjektet.

Platting og støttemur må først på plass. Tribunen og speakerbua kommer på samme side som den gamle tribuen sto. (Tegning Dag Øfsdahl)

Platting og støttemur må først på plass. Tribunen og speakerbua kommer på samme side som den gamle tribuen sto. (Tegning Dag Øfsdahl)

Større stevner

I januar 2019 skal Snøgg Friidrett arrangere kretsmesterskapet innendørs. På sikt vil de også søke om KM utendørs.

-Vi ønsker noen større stevner. Når vi har fått et så flott anlegg må det også brukes, sier hun.

Artikkeltags