Seks stykker satte rekord på romjulstevne

KLAR, FERDIG, GÅ: Daniel Odden Lien (t.v.) og Alrik Bøe Eie løp alt de kunne på 60 meter og syntes nok det var deilig å få ut litt energi i juleferien.

KLAR, FERDIG, GÅ: Daniel Odden Lien (t.v.) og Alrik Bøe Eie løp alt de kunne på 60 meter og syntes nok det var deilig å få ut litt energi i juleferien.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette er det første romjulstevne som Snøgg Friidrett arrangerer, sier Line Berge Hedegart som står i spissen for årets stevne.

DEL

–Det er hele 25 påmeldte, hvorav to er fra Rjukan.

Lørdag gikk Snøgg Friidretts aller første Romjulstevne av stabelen. Da stilte 25 ivrige deltakere på startstreken.

–Det er veldig mange flinke foreldre som stiller opp og hjelper til med tidtaking, det er veldig bra, forteller Hedegart som har i oppgave å holde styr på alle øvelsene.

I løpet av dagen konkurrerte snøggerne i hele fem forskjellige øvelser: 60 meter, lengde med tilløp, slengball (for utøvere i alderen 5–9 år), kule (for utøvere 10 år og eldre), høyde uten tilløp og tresteg uten tilløp.

FULL KONTROLL: Line Berge Hedegart holder styr på alle øvelsene og gir konstruktive tilbakemeldinger til alle deltakerne.

FULL KONTROLL: Line Berge Hedegart holder styr på alle øvelsene og gir konstruktive tilbakemeldinger til alle deltakerne. Foto:

For å ha det gøy

Leder for Snøgg Friidrett, Anne Helle Skåre, forteller at de vil få barna i aktivitet i romjula.

–Dette er noe vi i klubben arrangerer for å ha det gøy. Barna kommer seg ut og i aktivitet, noe som er viktig i romjula. Dette er også veldig sosialt for både utøvere og foreldre.

På stevne bidro alle, enten med kakesalg eller tidtaking.

–Romjulsstevnet er særlig gøy for de yngste. De er ikke med rundt på de store stevnene, så det er her de får vist seg fram, forteller Helle Skåret.

Slengball: Line Berget Hedegart viser utøverne hvordan de skal kaste slengball.

Slengball: Line Berget Hedegart viser utøverne hvordan de skal kaste slengball. Foto:

Seks stykker persa

I løpet av dagen tok hele seks utøvere personlig rekord på flere av øvelsene. Sondre Mork Kasin, har utnyttet juleferien og avslutter året med personlig rekord i hele tre øvelser: stille lengde, kule og stille tresteg.

Øvrige som satt rekord: Karoline Skåre Haugen (stille tresteg og stille lengde), Julie Lie Kalberg (kule), Jesper Lie kalberg, (høyde og stille tresteg),Irun Berget Hedegart (stille tresteg og lengde) og Torleif Berget Hedegart (60 meter og stille tresteg).

Tord Christian Tangen-Moen knuste alle i sitt hit på 60 meter. Han løp på tiden 8,4. Hakk i hæl kom lagkompis, Fredrik Skåre Haugen på tiden 8,7. De hadde ladet opp til stevne med å slappe av.

–Jeg har slappet av i ferien med tv-spill, forteller Tangen-Moen og legger til at han ikke har spist så mye julemat.

–Har spist ganske lite og jogget ganske mye, legger han til. Begge guttene syntes det er gøy at klubben arrangerer stevne.

REKORD: Fredrik Skåre Haugen og Tord Christian Tangen-Moen løp inn til personlig rekord på 60 meter.

REKORD: Fredrik Skåre Haugen og Tord Christian Tangen-Moen løp inn til personlig rekord på 60 meter. Foto:

Må trene for å bli god

–Skal man bli god så må man trene, konstaterer Julie Lie Kalberg som deltar på flere øvelser.

Jentene er enige om at trening er viktig, selv i romjula.

–Dette er kanskje ikke favoritt tingen å gjøre, men det er gøy, sier Karoline Skåre Haugen som tok to personlige rekorder.

GØY: Karoline Skåre Haugen (t.v.) og Julie Lie Kalberg synes det er gøy på stevne i romjula.

GØY: Karoline Skåre Haugen (t.v.) og Julie Lie Kalberg synes det er gøy på stevne i romjula. Foto:

Artikkeltags