Gå til sidens hovedinnhold

Han er glad for all snøen - 40 prosent økning denne vinteren

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann er kjempeglad for all snøen: Heddølen Halvor Jamtveit.(28).

Han er daglig leder for Konsberg skisenter. Allerede klokken tolv i dag var skibakken stappet full av folk. Den massive skikøen var fylt av fargerike boblejakker og man kunne høre folk snakke spent med hverandre om forventningene til dagens bakkebesøk. Det var fullt overalt; på parkeringsplassen, i kroa, i skiheisen og ikke minst bakkene.

- Bare litt kaos

– Det er faktisk ikke så mye kaos som man kanskje skulle tro, men litt ekstra jobb blir det, forteller han.

– Vi må fikse og sette opp noen nett her og der. Det er for å sikre både kundene og anlegget, siden de som sto der, har snødd ned. Ellers nyter vi snøen, sier han.

 

Ikke sett så mye snø på ti år

Jamtveit forteller at det ikke har vært så mye snø her på ti eller femten år. Og at de har merket en økning av besøkende på opp mot 40 prosent siden i fjor.

– Det skaper en ny gnist her i bakken, forteller Halvor.

– Ja, vi er glad i værgudene nå om dagen

Det er lett å merke at flere trekker til Skisenteret når det kommer snø. Jamtveit forteller også at det er bra med ungdom som trekker til skibakken.

– Vi har jo blant annet arrangert Telenorkarusellen her, og det drar mange unge opp av sofaen hjemme.

 

Mye folk og godt føre

Blant de unge skikjørerne finner vi Amalie Solberg (13) og Oda Tuko (13). De forteller at de kom hit fordi det er gøy å stå på slalåm. Og fordi det har kommet så mye snø i det siste.

 

– Det beste med at det har kommet så mye snø, er jo at det blir bra føre i bakken. Men en bakside med dette er jo at det blir veldig mange folk, forteller de to jentene.

– Da kan det også bli veldig kleint å tryne, innrømmer de to.

 

Mye folk over alt

Det er ikke bare mange folk i bakken på slike dager, skikroa var også stapp full. Man kunne se at de som jobbet bak disken, var stresset. Mange slet med å finne bord, og det er ikke rart, med tanke på oppgangen i antall kunder, som Halvor fortalte om.

 

 

 

Med andre ord, Kongsberg Skisenter er ett populært sted, ikke bare for å ta seg en tur med slalåmskia eller brettet, men også for å ta seg en pause i Kroa, og varme seg på en fersk kanelbolle.

Kommentarer til denne saken