- Det har ikke helt gått opp for oss enda, sier Kim Marius. Han må heve stemmen på telefon med Telen, for laget er på vei hjem til Notodden i buss, og stemningen er jublende.

Steppet inn som keeper-vikar

I to dager har altså Notoddens gatelag spilt nasjonal turnering på Nadderud i Stabæk. Her har de konkurrert mot 28 andre gatelag fra hele Norge.

- Vi hadde nok ikke regnet med å skulle gå helt til topps, påpeker Kim Marius, sliten, men lykkelig over at alt gikk veien for laget i blått.

Selv måtte han steppe inn som keeper-vikar i målet, da keeperen som normalt spiller måtte avlyse.

I gruppespillet slo gatelaget fra Notodden Raufoss 2-0 og Tromsø 5-0. I kvartfinalen ble det 2-2 etter ordinær tid, og etterpå ble det straffesparkkonkurranse. Vikar Kim Marius slapp inn to mål, men reddet det siste og avgjørende målet.

- Hva tenkte du på, da du stod der under straffespark-konkurransen?

-Jeg prøvde vel mest å ikke tenke for mye, og heller bare fokusere. Men det var godt å redde den siste, bekrefter keeper-vikaren.

Skrev historie

Dermed gikk Notodden seirende ut av kvartfinalen, og spenningen var på topp før semifinalen mot Jerv som endte med en sterk 2-0 seier. 

- Selve finalen var fantastisk, mener trener Arve Bjerkan. 

- Notodden sitt gatelag kjørte kampen og vant til slutt 4-2 på en overbevisende måte. 

Der og da ble det skrevet historie, påpeker treneren. Beste resultat fra tidligere er nemlig en 7. plass.

- Vi samarbeidet godt, og spilte som et lag. Derfor vant vi, og vi hadde håp om at det skulle gå slik hele veien, sier Lamin Kassama. Med åtte mål på de to dagene ble han toppscorer på laget, og leverte sterkt med hattrick i finalen.

Takknemlig for å være del av familien

Og seieren smaker godt.

- Jeg har aldri vunnet noen cup noen gang, så jeg er veldig takknemlig. Også takknemlig fordi jeg har fått muligheten til å være med på laget, som har tatt meg så godt i mot, og latt meg bli en del av familien, understreker han, og roser lagets innsats:

- Vi var slitne, men vi spilte som et lag og klarte det til slutt.

- Hva skjer når dere kommer hjem da? Blir det feiring?

Han tenker litt.

- Jeg er litt usikker. Vi får ta det med sjefen etterpå, så får vi se hva det blir!

På Notoddena gatelag spilte følgende:

Kim Marius Hjørnevik (Keeper)Jarle Melby, Mona Elise Maagerø, Kjerstin Tveiten, Frikk Apalnes, Abdirahman Muyadin, Vergard Zuares Berge, Morten Hagen, Benjamin Venezuela, Lamin Kassama, Roger Ullerlien (Oppmann), Glenn Svarstad (Trener), Torstein Røisgaard (Trener)og Arve Bjerkan (Trener).