Slik har sykehuset forberedt seg: Gjør klart for 30 respiratorplasser

SKIEN: - Vi er litt heldig stilt, for vi holdt på å bytte ut respiratorer. Det betyr at vi har litt dobbelt opp, sier sykehusdirektør Tom Helge Rønning. Samtidig regner han med at Telemark ligger litt etter smitteutviklingen i Oslo og Viken.

DEL

- Vi har allerede planene klare for 20 intensivplasser og ser nå på hvordan vi kan klare opp mot 30 intensivplasser, sier sykehusdirektør Tom Helge Rønning.

Han orienterte onsdag morgen styret ved Sykehuset Telemark om situasjonen i et telefonmøte med styret.

- Vi er godt rustet med respiratorer og luftstøtteutstyr. Det største utfordringen har vi nok i forhold til personell. Bemanningsressurser og kompetanse, sier han.

Store endringer

Rønning forteller at det er gjort store endringer ved sykehuset for å gjøre klart til det de frykter kommer utover.

- Vi gjør store deler av fjerde etasje og sjette etasje i nordfløyen klar for koronapasienter. Vi tar også i bruk hele tredje etasje i Moflata. For vi trenger også mye plasser til pasienter som ikke trenger intensivbehandling, men som samtidig trenger isolering. Det betyr at vi nå har på plass rundt 70-75 senger. Så ser vi på muligheten for å øke dette ytterligere. Det kan være ved å flytte pasienter. Og det kan være ved å ta i bruk andre lokaler.

Tre er innlagt

Sykehusdierktøren kunne fortelle at det nå er innlagt tre koronapasienter ved sykehuset.

- To ligger på intensivavdeling og en person ligger på luftisolat. Det vi ser er at det er færre smittet per 100000 innbyggere i Vestfold og Telemark fylke enn i Oslo. I Vestfold og Telemark er det 23 per 100000 mens det i Oslo er 95 per 100000. Så vi ligger tidsmessig etter.

- Seks ansatte er smittet og 136 ansatte er i karantene. På det meste hadde vi over 200 i karantene. Men av de 136 så skulle 78 vært på vakt i dag. Som vi har erstattet med annet personell.

God kapasitet

- Akkurat nå har vi god kapasitet ved sykehuset, det er 56 ledige senger. Men dette kan endre seg raskt. Det vi også gjør nå er at vi skal ha på plass nye lokaler for å skille smittepasienter fra andre. I stedet for teltet på utsiden av sykehuset vil vi trolig i helga få opp tre brakker, slik at vi får dette under bedre forhold.

I styremøtet orienterte Rønning også om de endringer som er gjort ved at Notodden sykehus har overtatt oppgaver fra Skien, blant annet som akuttsykehus.

Artikkeltags