Gå til sidens hovedinnhold

Skremselspropaganda i fra FrP (og Høyre). Klart E-134 skal bygges!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med undring jeg leser innlegget til Nhan Kien Nguyen Huynhi (frP) i Telen, men det sammenfaller bemerkelsesverdig med Høyre sin representant i kommunestyret på Notodden, Thomas Christopher Tinne, på Facebook. Skremselspropaganda fullstendig uten rot i virkeligheten og et usedvanlig dårlig forsøk på å starte valgkampen med å spre tull om noe som det er betydelig flertall for å gjennomføre, enten det er i opposisjonen eller i posisjonen.

Påstanden går ut på at ved et regjeringsskifte står E-134-prosjektet Saggrenda-Elgsjø i stor fare for å bli skrinlagt. Hvorfor? Jo tydeligvis fordi MdG har pekt på hvilke prosjekter de ikke vil realisere i kommende NTP.

Les også

En rødgrønn regjering vil kunne sette en stopper for Notoddens viktigste veiprosjekt

Først og fremst: Et rødgrønt regjeringsalternativ vil, slik AP ønsker, bestå av AP, SP og SV. Vi har ikke til hensikt å regjere sammen med MdG. Slik meningsmålingene ligger i dag er vel realiteten stor for at det er FrP og H som trenger MdG sin støtte for et eventuelt regjeringsalternativ.

La det ikke være tvil: E-134parsellen Saggrenda – Elgsjø skal realiseres. Dette er en av flere viktige delstrekninger som skal sikres langs E-134. Den viktigste øst-vestforbindelsen i Norge.

Den største usikkerheten for utvikling av E-134 var det faktisk regjeringen med samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (FrP) som skapte når de ikke klarte å enes om prioritering av denne øst-vestforbindelsen tilbake i 2017. Et raskt googlesøk på hvordan «øst-vestutredningen» kollapset i siste indre forteller en historie som du kanskje har glemt Nhan?

Uansett, og i rettferdighetens navn, har både Bård Hoksrud (FrP) og Solveig Sundbø Abrahamesen (H), sammen med svært mange gode krefter langs hele vegtraseen holdt trykket oppe og mobilisert for at nettopp E-134 skal satses på som den foretrukne øst-vestforbindelsen i landet. Nå ligger alt til rette for det fordi en langsiktig arbeid der vi står samlet om ett budskap har nådd frem til bevilgende myndigheter. Ordførere, fylkesordførere, stortingsrepresentanter og næringsliv står samlet bak dette prosjektet. Frp og H sine representanter på Notodden kan føles seg trygge på at Arbeiderpartiet gjør det samme fullstendig uten innblanding i fra MdG.

Hilsen

Bengt Halvard Odden, Stortingskandidat for Telemark AP

Kommentarer til denne saken