– Det er helt utsolgt. Kanskje en billett igjen inne i et hjørne gjenstår, men så å si alt er borte. Det er helt utrolig, sier Marit Bøe opprømt.

Marit Bøe og Ruben Kvålseth har jobbet sammen i mange år, og har den siste tiden lagt fokuset på kulturskolens juleshow. I slutten av oktober meldte Telen at 100 billetter var solgt – nå er alle borte.

Fulgt nøye med på salget

– Jeg har fulgt med som en hauk, så for meg kom det ikke som et sjokk da alle billettene var borte. Men jeg tror kollegene mine kommer til å bli veldig overrasket. Jeg kan ikke huske å ha opplevd et utsolgt show med kulturskolen, og jeg er så glad, fortsetter Bøe.

Av erfaring vet Marit at folk kan være litt trege med billettkjøp. Den økonomiske situasjonen gjorde også at de tok beslutningen om litt lavere priser. Hundre kroner for voksne, og femti kroner for barn. Det lønnet seg.

Det gjelder å tenke nytt – julenissen kommer med premier til de små, og det kommer til å trekkes lodd på billettene. Her kan du vinne blant annet et opphold på hotell, blomster for tusen kroner og høretelefoner fra Ljosland. Dette har blitt ordnet i samarbeid med Notodden i sentrum.

– Lodd er et must på kulturgruppefestivalen. Det innfører vi her også, og det ser ut som vi må fortsette med det, ler hun.

Håper det kan inspirere flere barn

Det har blitt solgt mange barnebilletter, noe Marit er veldig glad for. Hun håper at forestillingen kan inspirere enda flere barn til å melde seg på kulturskolen.

– Vi har ledige plasser, og vi starter et nytt skoleår etter ferien. Det er bare å melde seg på. I koret har vi veldig lyst på flere gutter – de kan også synge uten vil, understreker Marit.

Blir et variert show

At juleshowet kom til å bli fullstendig utsolgt, ville hun aldri turt å håpe på. Marit mener det er viktig å verne om kulturen, også i trangere økonomiske tider.

– Jeg har aldri sett teateret så fullt. Til og med plassene helt i hjørnene er tatt, det har jeg faktisk ikke sett før. I år blir showet veldig variert – noen tidligere elever skal ha gjesteopptreden, og kulturgruppa skal ha noen innslag. Det blir en god miks av musikk og underholdning som jeg tror folk er interessert i, sier hun.

Nå som showet er utsolgt, kan Marit og Ruben rette fokuset mot å gjøre showet så godt som overhodet mulig. Her blir det en god variasjon av musikk, humor og tryllekunster. Det er nok bare å glede seg.