Telen tok et overblikk over eiendomsprisene på østsiden av Notodden oppunder Tinnesåsen.

Rimelig inngangsbillett

– Prisene gir muligheter til å komme inn på boligmarkedet for unge mennesker, men vi ser at det er kjøpere i alle aldre som ønsker seg til denne delen av byen, sier eiendomsmekler Stine Fostvedt Dahle i DNB. Mange hevder at det ikke er nok sol på denne siden av byen, men ikke noen bydel, med unntak av vestsida i Heddal, har tidligere morrasol en denne bydelen når den titter over Eikeskar.

 – Mange vil bli overrasket over solforholdene og mange boliger på denne siden av byen har jo fantastisk utsikt både mot byen og mot Heddalsvannet, sier eiendomsmekleren.

Mange fasiliteter

I området Tinnemoen, Meaksmoen, Sagafoss, Hellebrekke og Øvre Anundskås er det skole, ballbinge, nærbutikk, lokal timebuss, svømmehall, idrettspark, Storeskar skistadion og faktisk ei ørretelv like ved med elvestrekningen Sagafoss-Lienfoss med muligheter for fast fisk. Solforholdene gir tidlig morrasol og relativt tidlig solnedgang på grunn av Tinnesåsen.

For seks boliger i området må du ut med 9 325 000 millioner som gir en snittpris på 1 554 000 millioner. Det får du ikke engang en hybel for i Oslo.

Se video

Våre seks utvalgte boliger kan du se nærmere på i denne videoen laget av Telens videofotograf, Monthita Rusten. Boligene har variert oppgraderingsbehov og i flere av boligene som nylig har skiftet eier, pågår det oppussingsarbeide. Ta en titt på boligene. Noen av dem har nye eiere flyttet rett inn i.