Torsdag 4. august- før årets Notodden Blues Festival åpnes, arrangeres en stor jobbmesse på Notodden hvor lokale bedrifter som har ledige stillinger og utviklingsmuligheter får vist seg frem. «Se til Notodden – finn din drømmejobb eller skap din egen!» er tittelen på arrangementet.

Du trengs på Notodden

– Målgruppen er blant annet de som har flyttet fra Notodden og har gode følelser for hjembyen sin, men som kanskje ikke vet hvilke muligheter som finnes her. Og folk som bor her allerede, men som kanskje ikke kjenner godt nok til alle bedriftene i byen og hva som finnes av jobber og behov. Eller unge voksne som er i etableringsfasen og som kunne se Notodden som er godt sted å lande. For vi har jo alt det som trengs – lave boligpriser, koselige nærmiljøer, full barnehagedekning, gode skoler, aktivt kulturliv og naturen. Og ikke minst jobber. Det er mange bedrifter i Notodden nå som sliter med å få tak i folk til sine ledige stillinger – og Notodden har også mange gode eksempler på at det er en fin by for å starte sin egen drømmejobb, sier Benedicte Sebjørnsen i Notodden Utvikling AS.

Det er det nydannede Lysbuen industrinettverk som har tatt initiativ til arrangementet, som de gjerne ser at blir en årlig happening. De de ønsker og håper at flere bedrifter og bransjer blir med.

– Det finnes flere attraktive arbeidsplasser i Notodden-industrien til personer med høyere utdanning enn folk nok er klar over. Flere teknologibedrifter har utlyste stillinger nå og det er vanskelig å fylle plassene. Det skyldes kanskje at mange ikke er klar over dem – så dette er et forsøk på å endre på det, sier Tor Friis i Minox Technology.

Arbeidssøkers marked

– En pendler hos oss i Optime sa om Notodden «Du tror det ikke før du får se det», og det er nok kanskje litt slik at det finnes mer her enn man skulle tro både som bo- og arbeidssted, sier Gunn Tove Aarbakk hos Optime Subsea.

Pål Vik fra Notodden kommune understreker at jobbmulighetene finnes i mange sektorer og bransjer, slik at det finnes arbeidsmuligheter for både de med spesifikk utdannelse og andre. Det er i hvert fall definitivt arbeidssøkers marked nå.

– Næringslivet i Notodden har også et samfunnsansvar og derfor går vi sammen om dette arrangementet på et tidspunkt hvor vi vet at mange yngre er i byen, enten de bor her eller kommer hjem til festivalhelgen, sier Dag Jostein Klever i Minox. Og festivalleder Jostein synes det er hyggelig at bluesfestivalen kan brukes på ulike måter og gir derfor også deltakerne mulighet til å få rabatt på torsdagspass til festivalen.

Blues, stands og mingling

Arrangementet torsdag 4. august starter i amfiet bak Bok & Blueshuset med litt mat og bluesmusikk. Deretter går deltakerne over i idrettshallen til Notodden videregående skole hvor det blir presentasjon av bedrifter som rekrutterer nå og stands med ulike bedrifter hvor også en del av de unge ansatte i bedriftene vil være for å fortelle om sine erfaringer.

– Deretter håper vi at mange blir med over til hagefesten til Idea på Stasjonen kafé, før de som ønsker det går sammen opp til åpningen av festivalen på Torvet, forklarer Benedicte Sebjørnsen.

Påmelding finner man på nettsiden notodden.no.Der er det mulig for både deltakere og bedrifter å melde seg på «Se til Notodden».

– Vi oppfordrer alle i distriktet til å dele informasjon om arrangementet på sosiale medier, til bekjente, til utflyttede barn og til folk som er i etableringsfasen eller leter etter drømmejobben, slik at vi får vist frem alle mulighetene som er her i Notodden og omegn, sier initiativtakerne.